• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Keksi / Domaći zdravi keksi od raženog brašna

Domaći zdravi keksi od raženog brašna

Objavljeno: 22.01.2019. Autor: Nina Stojanov

Odlučila sam s vama podijeliti recept za domaće kekse koje možete izraditi sami i uz sve to jako su ukusni i zdravi.

Osmislila sam samo za vas kombinaciju sastojaka koji će vam pružiti u jednom keksu sve one dobre nutritivne vrijednosti. Tu su bademi koji su hranjivi i prepuni vitamina. Med je svakako bolja varijanta od šećera i ovaj od lavande što koristim u zadnje vrijeme je prava mala ljekovita delicija.

Suhe smokve sam ljetos sušila, a za mene su prave male energetske bombice. Prepune su vitamina E.

domace smokve

Volim orašaste plodove, pa sam sastojcima pridružila i lješnjak koji je jako dobar izvor minerala i magnezija.

Izostavila sam i masnoće u recepturi, već sam sastojke sjedinila tek sa malo našeg domaćeg maslinovog ulja.

Sastojci:

  • 200 g raženog brašna
  • 2 jaja
  • 2 žlice meda od lavande
  • 10 g suhih smokava
  • 10 g lješnjaka
  • 10 g badema
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • pola praška za pecivo
  • rum šećer
  • korica limuna
  • korica naranče

Priprema:

  1. U posudu za miješanje ubacite brašno, dodajte mu prašak za pecivo, rum šećer i jaja. Promiješajte sastojke.
  2. Na sitno nasjeckajte lješnjake, bademe i suhe smokve.
  3. Dodajte to prethodnim sastojcima, dodajte maslinovo ulje i med te naribajte korice limuna i naranče.
  4. Zamijesite tijesto.
  5. Stavite u hladnjak na pola sata.
  6. Nakon toga, razvaljajte tijesto i kalupom izrežite željene oblike.
  7. Na papir za pečenje ih poslažite i stavite peći na 180 °c oko 15 tak minuta.
  8. Gotovi su kad postignu zlatnu boju.

U slast!!

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Keksi

Želite se zasladiti?

Husarski ustipci - naslovna

Savršeno prhki Husarski uštipci

Nešto vam miriši? Da, to su ovi kolačići zvani Huskarski uštipci. Na što vas prvo asociraju kad ih ugledate? Ili vam pogled bježi na marmeladu? Preukusni su i ovo je, po meni, idealan spoj okusa. Pripremite na …

baklava

Baklava

Baklava je zanimljiva slastica koja je svojstvena turskoj gastronomiji, ali i jugozapadnoj i centralnoj Aziji. 1650. godine riječ baklava se, doslovno prenesena iz turskog, prvi puta koristila u engleskom i označavala je …

Čokoladne fantazije od kesten pirea

Nisam baš ljubitelj kuhanog kestenja, najdraži mi je kad je pečen - kad ga kupimo od kestenjara na ulici početkom jeseni pa se šetamo i grijemo čisteći ga. Ponekad sjednemo na klupicu i podijelimo porciju toplih i …

Prethodna objava: «intervju s antoanetom stefec Intervju s food blogericom: Antoaneta Štefec – Šećerneta
Sljedeća objava: Jaffa torta u 4 sloja koju će svi obožavati jaffa torta»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.