• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Keksi / Domaći zdravi keksi od raženog brašna

Domaći zdravi keksi od raženog brašna

Objavljeno: 22.01.2019. Autor: Nina Stojanov

Odlučila sam s vama podijeliti recept za domaće kekse koje možete izraditi sami i uz sve to jako su ukusni i zdravi.

Osmislila sam samo za vas kombinaciju sastojaka koji će vam pružiti u jednom keksu sve one dobre nutritivne vrijednosti. Tu su bademi koji su hranjivi i prepuni vitamina. Med je svakako bolja varijanta od šećera i ovaj od lavande što koristim u zadnje vrijeme je prava mala ljekovita delicija.

Suhe smokve sam ljetos sušila, a za mene su prave male energetske bombice. Prepune su vitamina E.

domace smokve

Volim orašaste plodove, pa sam sastojcima pridružila i lješnjak koji je jako dobar izvor minerala i magnezija.

Izostavila sam i masnoće u recepturi, već sam sastojke sjedinila tek sa malo našeg domaćeg maslinovog ulja.

Sastojci:

  • 200 g raženog brašna
  • 2 jaja
  • 2 žlice meda od lavande
  • 10 g suhih smokava
  • 10 g lješnjaka
  • 10 g badema
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • pola praška za pecivo
  • rum šećer
  • korica limuna
  • korica naranče

Priprema:

  1. U posudu za miješanje ubacite brašno, dodajte mu prašak za pecivo, rum šećer i jaja. Promiješajte sastojke.
  2. Na sitno nasjeckajte lješnjake, bademe i suhe smokve.
  3. Dodajte to prethodnim sastojcima, dodajte maslinovo ulje i med te naribajte korice limuna i naranče.
  4. Zamijesite tijesto.
  5. Stavite u hladnjak na pola sata.
  6. Nakon toga, razvaljajte tijesto i kalupom izrežite željene oblike.
  7. Na papir za pečenje ih poslažite i stavite peći na 180 °c oko 15 tak minuta.
  8. Gotovi su kad postignu zlatnu boju.

U slast!!

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Keksi

Želite se zasladiti?

međimurska gibanica

Međimurska gibanica – tradicionalni hrvatski kolač

Međimurska gibanica je slatko jelo nacionalne hrvatske kuhinje, točnije Međimurske. Sastoji se od 12 tankih kora i 4 sloja nadjeva a to su mljeveni mak, svježi kravlji sir, naribane jabuke i mljeveni orasi. U izradi …

Istarske fritule

Osim dalmatinskih fritula koje nam mame uzdahe svaki put kad ih probamo, tu su i čuvene istarske fritule koje poput dalamtinskih predstavljaju pravo slatko otkriće svaki put kad ih probamo. Fritule su danas poznate kao …

mileram kocke

Kremasto savršenstvo – Mileram kocke

Sigurno vam se dogodilo da kupujete ona xxl pakiranja koja ne stignete potrošiti. Meni se to prečesto događa pogotovo kad su u pitanju mliječni proizvodi. Tako je nastao ovaj kolač, koji je oduševio sve ukućane i goste. …

Prethodna objava: «intervju s antoanetom stefec Intervju s food blogericom: Antoaneta Štefec – Šećerneta
Sljedeća objava: Jaffa torta u 4 sloja koju će svi obožavati jaffa torta»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.