• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Intervju s food blogericom: Nataša Rajčević – Miss Devildoll
intervju s natasom rajcevic naslovna

Intervju s food blogericom: Nataša Rajčević – Miss Devildoll

Objavljeno: 05.01.2019. Autor: Maja Zajačko

U današnjem intervjuu upoznat ćete našu novu kolumnisticu – Natašu Rajčević – @Miss_devildoll, saznat ćete sve o njezinom zanimljivom Instagram profilu na kojem objavljuje fantastične veganske recepte, za koga bi najradije kuhala i koji joj je najdraži recept ikad!

Reci nam malo nešto o svojoj Instagram stranici @Miss_devildoll. Kako si se odlučila podijeliti svoje recepte na Instagramu?

Instagram sam započela prije nekoliko godina, bez ikakvih očekivanja. Uglavnom su na njemu bile slike mojih pasa 🙂 Kad sam prešla na vegansku prehranu jela su mi postala šarenija i fotogeničnija i samim time na slikama su izgledala jako privlačno. I ljudi su jako pozitivno reagirali na takve slike tako da je hrana lagano počela dominirati mojim profilom.

View this post on Instagram

I only like food and dogs 🍛🥦🌶🌽 #vegancurry #lunch #yummy #eatyourveggies #eatvegan #spicyfood #eatingtherainbow #hungrydog #lunchwithchiara #germanshepherd #herfacetho

A post shared by Nataša (@miss_devildoll) on Mar 20, 2018 at 7:05am PDT


Nemaš još svoj blog, planiraš li ga u budućnosti imati?

Upravo sam u fazi otvaranja , kroz mjesec dana će blog biti spreman ( nadam se).

Što te je inspiriralo na veganstvo?

Na veganstvo sam prešla iz etičkih razloga, jednostavno nisam vise mogla sudjelovati u tolikoj eksploataciji životinja dok se u isto vrijeme smatram ljubiteljem istih. Nije mi to bio nikakav problem jer nikada nisam jela puno mesa (crveno meso sam jela možda tri puta u životu), tako da sam doslovno preko noći iz hladnjaka izbacila sve namirnice životinjskog podrijetla. I nikada nisam požalila. Otkrila sam divne nove namirnice i potpuno novi način pripremanja hrane. Dodatna prednost mi je ta što su mi obje sestre veganke i sve tri volimo kuhati tako da od početka imam veliku potporu u obitelji (dobro, baki je možda malo više trebalo da se pomiri s tim…:))

Jedino zbog čega žalim je to sto to nisam napravila ranije.

Iz čega crpite inspiraciju? Poznatih kuhara, mame, neke knjige s receptima?

Inspiraciju crpim iz svega navedenog. U početku ove avanture mi je Pinterest bio najbolji prijatelj. Kako mi je raslo samopouzdanje u kuhinji tako sam počela veganizirati neke klasične tradicionalne recepte iz starih kuharica. I naravno mama! Moja mama radi najbolje slastice na svijetu 🙂

veganske rolice od cimeta

Koji je vaš najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što vam nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušali napraviti?

Nemam nekih neuspjeha u smislu da sam negdje potpuno pogriješila, ali sam jako sklona začinima i ponekad znam pretjerati do toga da mi je jelo gotovo pa nejestivo. Nikada neću zaboraviti kad sam prije nekoliko godina presolila rižoto od šparoga do te mjere da smo ga morali baciti. Što mi je bila posebna tragedija jer obožavam šparoge, a ima ih u jako kratkom periodu u godini. Mislim da mi je to najveći neuspjeh.

Mislim da nema jela koji mi baš nikada ne uspijeva, ne zbog toga što sam super kuharica nego zato što nisam sklona kuhanju nekih jako kompliciranih jela za koje mislim da ne bi dobro napravila.

Što mislite koja je najbolja i najgora stvar u tome da budete food bloger?

Najbolja stvar bi mi svakako bila da ljudi vide kako veganska prehrana nije ni komplicirana ni skupa ni bezukusna.

pesto od avokada

Najgora stvar… ne volim baš kritike 😀 Šalim se, mislim da nema negativnih stvari.

Kad biste morali birati tri (3) sastojka biste ponijeli na pusti otok sa sobom, koje biste odabrali?

Datulje, maslac od kikirikija, slanutak.

Koja su to tri (3) sastojka koju svjesno izbjegavate ili eliminirate čak i kada se u receptu traži da se doda?

Osim namirnica životinjskog podrijetla možda bučino ulje i korijander. Do nedavno bi i kelj bio na toj listi ali smo se sprijateljili 🙂

Ako biste mogli zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?

Kao veganu, teško mi je odgovoriti na to pitanje a da ne zvučim radikalno.

Preferirate li neku određenu vrstu kuhinje?

Jako volim azijsku i bliskoistočnu kuhinju ali mediteranska mi je uvijek broj 1.

marinirani tofu salata

Ako biste mogli imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?

Gordon Ramsay, Henry Firth, Ian Theasby i Jamie Oliver (da, sve kuhari :))

Pratite li i ostale food blogere? Koji su vam najdraži?

Da, naravno. Stvarno ih je previše jako dobrih da nekoga izdvojim. Od hrvatskih su mi načinom kuhanja možda najbliže @fooddoris i @earud, a izvan granica lijepe naše @minimalisticbaker, @bosh!i @wickedhealthy

Koji je vaš omiljeni recept koji ste podijelili na Instagramu?

Jako sam ponosna na vegansku sarmu, mislim da mi je to jedno od dražih jela.

View this post on Instagram

Njeno veličanstvo, SARMA ( @mariewasler vidiš na što si me natjerala 😂) Punjena crvenom lećom, heljdom, kvinojom i dimjenim sejtanom 🔥 @andreacukrov naučila si me motati sarmu like a pro 💪🏻 #sarma #cabbagerolls #vegan #veganfood #feedfeedvegan #bestmealievermade #winterfood

A post shared by Nataša (@miss_devildoll) on Nov 15, 2018 at 5:12am PST


Zahvaljujemo Nataši na vremenu koje je izdvojila kako bi ju mogli pobliže upoznati i pratite njene recepte i što nam Nataša kuha na njenom Instagram profilu @Miss_devildoll i na Gastronomiji.

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

cokoladni muffini

Čokoladni muffini s čokoladnim preljevom

Imati klasičan recept za čokoladne muffine u vašoj knjizi recepta je "must have"! Ove savršene čoko muffine u kombinaciji s najukusnijim preljevom od soka naranče i čokoladnom glazurom će svi obožavati i postat će jedan …

baklava od višanja

Baklava od višanja

Baklava je pravi primjer koliko ukusan može biti kolač, a da nije ispunjen uobičajenom kremom. Radi se o tradicionalnom kolaču koji dolazi iz Turske i za mnoge predstavlja pravu poslasticu. Baklava je odličan način da se …

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

Prethodna objava: « Sirove (raw) tortilje koje će oduševiti i najzahtjevnije gurmane
Sljedeća objava: Neodoljivo mirisni keksi od đumbira i cimeta »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.