U današnjem intervjuu upoznat ćete našu novu kolumnisticu – Natašu Rajčević – @Miss_devildoll, saznat ćete sve o njezinom zanimljivom Instagram profilu na kojem objavljuje fantastične veganske recepte, za koga bi najradije kuhala i koji joj je najdraži recept ikad!
Reci nam malo nešto o svojoj Instagram stranici @Miss_devildoll. Kako si se odlučila podijeliti svoje recepte na Instagramu?
Instagram sam započela prije nekoliko godina, bez ikakvih očekivanja. Uglavnom su na njemu bile slike mojih pasa 🙂 Kad sam prešla na vegansku prehranu jela su mi postala šarenija i fotogeničnija i samim time na slikama su izgledala jako privlačno. I ljudi su jako pozitivno reagirali na takve slike tako da je hrana lagano počela dominirati mojim profilom.
https://www.instagram.com/p/BgjDlI5D0Ua/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Nemaš još svoj blog, planiraš li ga u budućnosti imati?
Upravo sam u fazi otvaranja , kroz mjesec dana će blog biti spreman ( nadam se).
Što te je inspiriralo na veganstvo?
Na veganstvo sam prešla iz etičkih razloga, jednostavno nisam vise mogla sudjelovati u tolikoj eksploataciji životinja dok se u isto vrijeme smatram ljubiteljem istih. Nije mi to bio nikakav problem jer nikada nisam jela puno mesa (crveno meso sam jela možda tri puta u životu), tako da sam doslovno preko noći iz hladnjaka izbacila sve namirnice životinjskog podrijetla. I nikada nisam požalila. Otkrila sam divne nove namirnice i potpuno novi način pripremanja hrane. Dodatna prednost mi je ta što su mi obje sestre veganke i sve tri volimo kuhati tako da od početka imam veliku potporu u obitelji (dobro, baki je možda malo više trebalo da se pomiri s tim…:))
Jedino zbog čega žalim je to sto to nisam napravila ranije.
Iz čega crpite inspiraciju? Poznatih kuhara, mame, neke knjige s receptima?
Inspiraciju crpim iz svega navedenog. U početku ove avanture mi je Pinterest bio najbolji prijatelj. Kako mi je raslo samopouzdanje u kuhinji tako sam počela veganizirati neke klasične tradicionalne recepte iz starih kuharica. I naravno mama! Moja mama radi najbolje slastice na svijetu 🙂
Koji je vaš najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što vam nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušali napraviti?
Nemam nekih neuspjeha u smislu da sam negdje potpuno pogriješila, ali sam jako sklona začinima i ponekad znam pretjerati do toga da mi je jelo gotovo pa nejestivo. Nikada neću zaboraviti kad sam prije nekoliko godina presolila rižoto od šparoga do te mjere da smo ga morali baciti. Što mi je bila posebna tragedija jer obožavam šparoge, a ima ih u jako kratkom periodu u godini. Mislim da mi je to najveći neuspjeh.
Mislim da nema jela koji mi baš nikada ne uspijeva, ne zbog toga što sam super kuharica nego zato što nisam sklona kuhanju nekih jako kompliciranih jela za koje mislim da ne bi dobro napravila.
Što mislite koja je najbolja i najgora stvar u tome da budete food bloger?
Najbolja stvar bi mi svakako bila da ljudi vide kako veganska prehrana nije ni komplicirana ni skupa ni bezukusna.
Najgora stvar… ne volim baš kritike 😀 Šalim se, mislim da nema negativnih stvari.
Kad biste morali birati tri (3) sastojka biste ponijeli na pusti otok sa sobom, koje biste odabrali?
Datulje, maslac od kikirikija, slanutak.
Koja su to tri (3) sastojka koju svjesno izbjegavate ili eliminirate čak i kada se u receptu traži da se doda?
Osim namirnica životinjskog podrijetla možda bučino ulje i korijander. Do nedavno bi i kelj bio na toj listi ali smo se sprijateljili 🙂
Ako biste mogli zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?
Kao veganu, teško mi je odgovoriti na to pitanje a da ne zvučim radikalno.
Preferirate li neku određenu vrstu kuhinje?
Jako volim azijsku i bliskoistočnu kuhinju ali mediteranska mi je uvijek broj 1.
Ako biste mogli imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?
Gordon Ramsay, Henry Firth, Ian Theasby i Jamie Oliver (da, sve kuhari :))
Pratite li i ostale food blogere? Koji su vam najdraži?
Da, naravno. Stvarno ih je previše jako dobrih da nekoga izdvojim. Od hrvatskih su mi načinom kuhanja možda najbliže @fooddoris i @earud, a izvan granica lijepe naše @minimalisticbaker, @bosh!i @wickedhealthy
Koji je vaš omiljeni recept koji ste podijelili na Instagramu?
Jako sam ponosna na vegansku sarmu, mislim da mi je to jedno od dražih jela.
https://www.instagram.com/p/BqM8QUtHSKK/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Zahvaljujemo Nataši na vremenu koje je izdvojila kako bi ju mogli pobliže upoznati i pratite njene recepte i što nam Nataša kuha na njenom Instagram profilu @Miss_devildoll i na Gastronomiji.
Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.