• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Intervju s food blogericom: Irena Gavran – Pregacha

Intervju s food blogericom: Irena Gavran – Pregacha

Objavljeno: 10.02.2019. Autor: Maja Zajačko

Irena je mlada food blogerica koja stoji iza poznatog, kulinarskog bloga Pregacha.

Oduševljeni činjenicom da joj je hobi i najveća ljubav kuhanje onoga što kupi na akciji i fantastičnim i kreativnim idejama za brzinska jela i recepte, zaista nam je drago što možemo najaviti vam da ćete, od danas, Irenine recepte i gastro misli moći čitati i na Gastronomija.hr

U nastavku vam donosimo zanimljivu Ireninu priču kroz intervju. Pročitajte što voli, a što ne, koji joj je recept s bloga najdraži i što je to što ju inspirira.

Kako je započela tvoja gastro priča?

Budući da sam došla do te faze u životu kad sve postalo monotono, započela je moja priča s Pregachom.

Sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsapp grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu.

Kako bi opisala svoj blog Pregacha novim čitateljima?

Kad tražite ideju za najbrže recepte, svakako dođite na Pregachu. 😉 Nema kod mene puno filozofije. Volim recepte u kojima se radi sa par sastojaka ili kad priprema traži par minuta vremena.

cheesecake

Ništa tu nije neviđeno, a namjera mi je olakšati čitateljima pronaći inspiraciju za brzi ručak ili finu slasticu.

Iz čega crpiš inspiraciju za recepte Poznatih kuhara, neke knjige s receptima?

Kad god ostanem sama u kući, obavezno palim neku kulinarsku emisiju. Opsjednuta sam australskim Masterchefom i odgledala sam sve sezone i po nekoliko puta. 😀

Nakon svake epizode krećem u potragu recepata, googlam kuhare i tu kreće eksperimentiranje sa namirnicama koje su mi dostupne u tom trenutku.

Koji je tvoj najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što ti nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušala napraviti?

Macaronsi. Ti mali zlotvori mi uvijek ispadnu odlični kad ih pravim za probu ili iz dosade. Onog trena kad ih obećam nekome za poklon ili kad ih odlučim raditi za blog – nema šanse da ispadnu fini i lijepi. I tako se vrtimo u krug već dugo vremena. 😀

Koja je najbolja i najgora stvar u tome da budeš food bloger?

Najbolja stvar mi je komunikacija sa predivnim ljudima. I koliko god uživam kuhajući, blog mi je donio puno više radosti.

nutella cheesecake

Zavoljela sam fotografiju kao nikad, uživam šetajući sajmovima i trgovinama u potrazi za novim rekvizitima koji služe da svojim čitateljima pružim što ljepši dojam.

Nevjerojatno koliko se veselja u meni rodi kad pronađem posebnu žličicu ili zanimljivi tanjurić. 😀

torta od borovnica

Najgore još uvijek nemam, možda da me pitate za par godina. 😉

Kad bi morala birati tri (3) sastojka koja bi ponijela na pusti otok sa sobom, koje bi sastojke odabrala?

Čokolada, vanilija i kava 🙂

Koja su to tri (3) sastojka koja svjesno izbjegavaš ili eliminiraš čak i kada se u receptu traži da se doda?

Ne volim marcipan, pa ga ne koristim i općenito izbjegavam slastice s njim. Ne koristim gotove mješavine začina, više volim napraviti svoj mix. I ne volim origano pa je svaka moja pizza bez origana.

Ako bi mogla zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?

Konjetinu bih zabranila. Jednostavno, ne.

Preferiraš li neku određenu vrstu kuhinje?

Preferiram našu tradicionalnu kuhinju. Jednostavno volim te mirise i okuse stoga to najčešće i spremam. Obožavam istraživati recete po maminim i bakinim bilježnicama, ne bih li našla neko skriveno blago. 🙂

sarma

Ako bi mogla imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?

Mama, tata, brat i sestra. 😀 Malo smo se raštrkali zadnjih par godina, pa nas je baš teško skupiti na hrpu.

Pratiš li i ostale food blogere? Koji su ti najdraži?

Da, naravno! To mi je baš užitak. Volim kad mi dah zastane zbog predivne slike, a kad pročitaš recept krenu zazubice rasti… Stvarno su svi odlični ali najčešće posjećujem Like Chocolate, Uvijek
gladna, Od slatkog slađe… Sad sam ih toliko izostavila, no sigurno me razumiju.

Koji je tvoj omiljeni recept s bloga?

Ljute kiflice – jedan od prvih recepata na mom blogu. Tko voli ljuto – neka navali. 🙂

ljute kiflice

Zahvaljujemo Ireni što je izdvojila vrijeme kako bi nam omogućila da ju malo bolje upoznamo.

Pratite Irenine recepte na Gastronomija.hr, a svakako zavirite i u njezin blog, Facebook i Instagram za inspiraciju i fantastične recepte.

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

Cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama koji se topi u ustima

Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem. Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako …

domaca granola

Granola – domaći musli s maslacem od lješnjaka

Kupovni musli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije. Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg …

madarica

Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati

Kraljica kolača. Zapravo, usudila bih se reći još jedan bezvremenski kolač. Obožavam vrijeme koje nam dolazi. Već sada, u zraku se osjeti onaj božićni duh koji nam govori da je došlo vrijeme bezuvjetne ljubavi i …

Prethodna objava: « Orzoto s porilukom, pečenom paprikom i crnim grahom
Sljedeća objava: Osvježavajući tart od limuna tart od limuna»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.