Irena je mlada food blogerica koja stoji iza poznatog, kulinarskog bloga Pregacha.
Oduševljeni činjenicom da joj je hobi i najveća ljubav kuhanje onoga što kupi na akciji i fantastičnim i kreativnim idejama za brzinska jela i recepte, zaista nam je drago što možemo najaviti vam da ćete, od danas, Irenine recepte i gastro misli moći čitati i na Gastronomija.hr
U nastavku vam donosimo zanimljivu Ireninu priču kroz intervju. Pročitajte što voli, a što ne, koji joj je recept s bloga najdraži i što je to što ju inspirira.
Kako je započela tvoja gastro priča?
Budući da sam došla do te faze u životu kad sve postalo monotono, započela je moja priča s Pregachom.
Sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsapp grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu.
Kako bi opisala svoj blog Pregacha novim čitateljima?
Kad tražite ideju za najbrže recepte, svakako dođite na Pregachu. 😉 Nema kod mene puno filozofije. Volim recepte u kojima se radi sa par sastojaka ili kad priprema traži par minuta vremena.
Ništa tu nije neviđeno, a namjera mi je olakšati čitateljima pronaći inspiraciju za brzi ručak ili finu slasticu.
Iz čega crpiš inspiraciju za recepte Poznatih kuhara, neke knjige s receptima?
Kad god ostanem sama u kući, obavezno palim neku kulinarsku emisiju. Opsjednuta sam australskim Masterchefom i odgledala sam sve sezone i po nekoliko puta. 😀
Nakon svake epizode krećem u potragu recepata, googlam kuhare i tu kreće eksperimentiranje sa namirnicama koje su mi dostupne u tom trenutku.
Koji je tvoj najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što ti nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušala napraviti?
Macaronsi. Ti mali zlotvori mi uvijek ispadnu odlični kad ih pravim za probu ili iz dosade. Onog trena kad ih obećam nekome za poklon ili kad ih odlučim raditi za blog – nema šanse da ispadnu fini i lijepi. I tako se vrtimo u krug već dugo vremena. 😀
Koja je najbolja i najgora stvar u tome da budeš food bloger?
Najbolja stvar mi je komunikacija sa predivnim ljudima. I koliko god uživam kuhajući, blog mi je donio puno više radosti.
Zavoljela sam fotografiju kao nikad, uživam šetajući sajmovima i trgovinama u potrazi za novim rekvizitima koji služe da svojim čitateljima pružim što ljepši dojam.
Nevjerojatno koliko se veselja u meni rodi kad pronađem posebnu žličicu ili zanimljivi tanjurić. 😀
Najgore još uvijek nemam, možda da me pitate za par godina. 😉
Kad bi morala birati tri (3) sastojka koja bi ponijela na pusti otok sa sobom, koje bi sastojke odabrala?
Čokolada, vanilija i kava 🙂
Koja su to tri (3) sastojka koja svjesno izbjegavaš ili eliminiraš čak i kada se u receptu traži da se doda?
Ne volim marcipan, pa ga ne koristim i općenito izbjegavam slastice s njim. Ne koristim gotove mješavine začina, više volim napraviti svoj mix. I ne volim origano pa je svaka moja pizza bez origana.
Ako bi mogla zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?
Konjetinu bih zabranila. Jednostavno, ne.
Preferiraš li neku određenu vrstu kuhinje?
Preferiram našu tradicionalnu kuhinju. Jednostavno volim te mirise i okuse stoga to najčešće i spremam. Obožavam istraživati recete po maminim i bakinim bilježnicama, ne bih li našla neko skriveno blago. 🙂
Ako bi mogla imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?
Mama, tata, brat i sestra. 😀 Malo smo se raštrkali zadnjih par godina, pa nas je baš teško skupiti na hrpu.
Pratiš li i ostale food blogere? Koji su ti najdraži?
Da, naravno! To mi je baš užitak. Volim kad mi dah zastane zbog predivne slike, a kad pročitaš recept krenu zazubice rasti… Stvarno su svi odlični ali najčešće posjećujem Like Chocolate, Uvijek
gladna, Od slatkog slađe… Sad sam ih toliko izostavila, no sigurno me razumiju.
Koji je tvoj omiljeni recept s bloga?
Ljute kiflice – jedan od prvih recepata na mom blogu. Tko voli ljuto – neka navali. 🙂
Zahvaljujemo Ireni što je izdvojila vrijeme kako bi nam omogućila da ju malo bolje upoznamo.
Pratite Irenine recepte na Gastronomija.hr, a svakako zavirite i u njezin blog, Facebook i Instagram za inspiraciju i fantastične recepte.
Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.