• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Flambirane jabuke s orasima
Flambirane jabuke, Foto: Timolina/Shutterstock

Flambirane jabuke s orasima

Objavljeno: 10.11.2012. Autor: Lana Kovačić

Jabuka je jedno od voća koje se može kombinirati u svim vrstama jela. Najbolja je u raznim slatkim i slanim salatama. Jedna varijanta voćne salate u kojoj jabuka dolazi do najboljeg izražaja je i salata pripremljena od flambiranih jabuka i oraha.

Flambirane jabuke, Foto: Timolina/Shutterstock

Orasi se često kombiniraju sa jabukama, tako su obje namirnice prisutne u Waldorfskoj salati, ali i u piti od jabuke u kojoj se ribanoj jabuci dodaje sitno nasjeckani orah kako bi dao dodatnu aromu i vrijednost kolaču.

Za četiri osobe potrebno vam je:

  • 8 jabuka, poželjne su one koje su kiselkaste
  • malo limunovog soka
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • malo grožđica
  • jedna vanilija u kori
  • 50g oraha
  • 2 žličice kiselog vrhnja
  • 50 ml calvadosa

Za pripremanje ovog jela potrebno vam je oko 30 min. Jabuke razrežite, očistite unutrašnjost i ogulite koru. Stavite ih u manju posudu i dodajte bijelo vino, limunov sok, šećer i grožđice.

Iz vanilije izvadite srž, a mahunu dodajte jabukama. Sve pirjajte nekoliko minuta (do 5 min). Pazite da se jabuke ne raspadnu. Nakon što je gotovo, odmaknite s vatre i izvadite mahunu vanilije. Jabuke ocijedite, a sok sačuvajte. Sok pomješajte sa vrhnjem i koristite kao podlogu za serviranje.

Calvadosu je brandy koji potječe iz Normandije. Lagano ga zagrijte u posudi i zapalite. Tekućinu brzo dodajte jabukama i orasima koje ste servirali na vrhnju i soku. Odmah poslužite! Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

beze baiser kore

Recept za beze kore

Beze (baiser) kore čest su temelj raznih kolača, torti i drugih slastica. Kolači poput Ledenog vjetra ili Pavlove torte ne bi bili tako neobični ni ukusni da nema ove vrste kora. Odlična su suprotnost klasičnim …

čokoladni keksići

Savršeno čokoladni keksi

Kekse već duže vrijeme smatramo svakodnevnim, nezaobilaznim desertom, a tu, naravno, podrazumijevamo čokoladne kekse, čajne kekse i sve ostale koje možete naći i kupiti u trgovinama. Mogućnosti su beskrajne. Čokoladni …

Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom

Upijam sunce, odmaram mozak od svih problema, odmaram želudac od silnih ćevapa i pljeskavica koje sam pojela za 1.maj. I živim na ovom semifreddu. Toliko je savršen da će kod nas vjerojatno biti cijelo ljeto na meniju. …

Prethodna objava: « Hlap, morski rak kao specijalitet
Sljedeća objava: Brancin, grabežljiva riba Jadrana »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.