Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu.
Sastojci:
- 6 bjelanjaka
- 20 dag šećera
- 12 dag brašna
- 7 dag grožđica
- 10 dag margarina
Priprema:
- Ostavite grožđice u rumu da malo omekšaju
- Bjelanjke istucite u čvrst snijeg
- Postupno dodajte šećer i tucite dok ne postane gusto
- Dodajte brašno, grožđice i otopljeni margarin
- Pecite u rebrastom kalupu
- Prelijte čokoladnom glazurom
Ovo je originalni recept koji sam pronašla u Gospodarskom listu kod bake. Osim ove verzije volim raditi sa komadićima čokolade, orašastim plodovima i naribanom koricom naranče. Osim toga mogu se staviti žele bomboni ili nešto drugo po vlastitoj želji. Igra sa sastojcima svakako je dobrodošla stoga se prepustite mašti i uživajte.
Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.