• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Engleska pita od jabuka
engleska pita od jabuka

Engleska pita od jabuka

Objavljeno: 18.02.2014. Autor: Sanja Štetić

Vrijeme je da otputujete u mislima praćeni neodoljivim mirisima kuhinje koja mami sve ljubitelje vrhunskih jela. Engleski način spremanja jela ima svoje čari poput ostalih kuhinja iz drugih krajeva svijeta, a čuvena pita od jabuka dokaz je njihovog umijeća. Želite li osjetiti atmosferu Engleske, pokušajte napraviti ovu ukusnu pitu.

engleska pita od jabuka

Engleska pita od jabuka pruža neodoljiv voćni užitak za koji ne treba puno vremena. Prije nego što se upustite u pripremu provjerite imate li sve potrebne sastojke. Ne zaboravite na limunov sok, suho grožđe, jabuke, gustin, šećer i malo ruma.

Prvo što morate učiniti je pripremiti smjesu kojom ćete napuniti tijesto. Ogulite jabuke i narežite ih na manje komadiće, a u međuvremenu uronite suho grožđe u rum i ostavite tako neko vrijeme.

Nakon što ste ogulili jabuke i narezali ih na manje komadiće, pomiješajte ih sa suhim grožđem natopljenim u rumu te sa šećerom, limunovim sokom i gustinom. Smjesa je sada spremna i sve što preostaje je napraviti tijesto.

U posebnoj zdjeli otopite šećer u vodi, dodajte sol, margarin koji ste prethodno naribali te brašno. Umijesite tijesto i odvojite ga na dva dijela. Veći dio razvucite i obložite posudu za pečenje koju ste prethodno namazali margarinom.

Tijesto izbušite vilicom i dodajte smjesu te prekrijte manjim komadom tijesta koji ste prethodno izvaljali. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite između 30 i 40 minuta. Na kraju pospite malo šećera u prahu.

Sastojci za pitu od jabuka su:

Smjesa:

  • 500 g jabuka
  • 1,5 žlica gustina
  • 50 g suhog grožđa
  • pola soka od limuna
  • 1,5 žlica šećera
  • 2 žlice ruma

Tijesto:

  • 5 žlica vode
  • malo soli
  • 125 g margarina
  • 2 žlice šećera
  • 200 g brašna

Autor: S.Š., Foto: bitt24/Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove "domaće". Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta …

Salenjaci

Salenjaci – tradicionalni recept za slavonski kolač

Moje putovanje odvelo me u ravnu Slavoniju. U zraku se osjeti mir i spokoj. Hodajući stazom, obavijena mirisima, shvaćam da je nešto slatko u zraku! Zapravo, sada me sve više zanima kakav se to miris širi iz malenih …

čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Čokolada i višnja je jedna od omiljenih kombinacija, a tako je i kod mene. U ovom receptu sam podlogu radila kao veliki prhki keks, pa se malo teže rezala kad se dođe do tog dijela, a s druge strane sam dobila onu …

Prethodna objava: «piletina s graškom Piletina s graškom
Sljedeća objava: Baklava od višanja baklava od višanja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.