• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Princes krafne koje ćete obožavati

Princes krafne koje ćete obožavati

Objavljeno: 28.02.2019. Autor: Martina Ražov

Mekano, puflasto, ukusno?? To su ove najdivnije princess krafne koje ja zovem princezice. Rađene su od domaćih jaja i zato se ovako žute. A punjene su i sjajnom žutom kremom te lagano tučenim šlagom. Želite recept? Imate recept!

Sastojci za tijesto:

  • 260 ml vode
  • 120 g maslaca
  • Prstohvat soli
  • 40 g šećera
  • 160 g glatkog brašna
  • 4 jaja

Priprema:

  1. U lonac stavite vodu, maslac, šećer i sol i ostavite da se sve otopi i dok zakuha. Sklonite sa vatre i brzo umiješajte brašno te vratite na vatru i mješajte dok vam se ne počne odvajati od stijenki lonca u jednu grudu. Opet sklonite sa vatre te umiješajte razmućena jaja s tim da vam je sad najbolje koristiti mikser da se sve lijepo sijedini. Dok miksate dodavajte jaja malo po malo.
  2. Stavite smjesu u špricu i radite tuljke ili male hrpice u tepsiju na koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Ostavite razmaka jer se tijesto u pečenju poveća. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 C – 30 minuta, dok lijepo ne porumene.

princes krafne tijesto priprema

Sastojci za kremu:

  • 0,5 l mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 60 g gustina
  • 40 g maslaca

Priprema:

  1. Stavite kuhati mlijeko. Odvojite malo te u njemu izmješajte žumanjke, šećer i gustin da ne bude grudica.
  2. Kad se mlijeko zagrijalo maknite sa vatre te miješajući dodajte smjesu s jajima.
  3. Vratite na vatru i neprestano mješajte dok se ne zgusne.
  4. Ugasite te dodajte maslac i mješajte dok se ne rastopi.
  5. Prebacite kremu u drugu zdjelu te pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Kad su se krafne ohladile režite ih na pola. Kremu stavite u špricu te punite donju polovicu krafne.

princes krafne priprema

Po želji možete ih filati još i sa šlagom (bit će vam dovoljno 200 ml). Preklopite drugom polovicom. Pospite šećerom u prahu.

To je to! Dobar tek…

Martina Ražov
Martina Ražov

Ja sam Martina sa bloga La Martina cakes koji je nastao iz moje ljubavi prema kuhinji, posebice slasticama! Od malena, taj se talent odmah vidio. Kod mame, ali najviše kod bake kuhinja je uvijek bila posuta brašnom. Uvijek sam nešto mijesila, valjala, pekla i mutila. A sad, kad sam sazrela žena i majka, tako sam napokon postala i sam svoj “chef”. U trenu kada sam ušla u svoju kuhinju osjetila sam taj osjećaj slobode. Na način da pripremam sve što poželim, izvadim sve namirnice i krenem stvarati. Uvijek sam maštala i imala svoje ideje u glavi kako bi to “nešto” trebalo izgledati i kakvog bi okusa trebalo biti. Tim putem nastala je moja stranica i moj blog na Instagramu. Odlučila sam obilježavati svoje sretne trenutke radeći kolače i dijeliti ih upravo s vama! S vremenom, počela sam pisati i recepte. Najsretnija sam kada dobijem poruke mojih pratitelja u znak zahvale i kad mi kažu kako im je kolač super ispao. Eto, ima nešto u svemu tome. Neka povezanost, neki osjećaji. Zato ja uživam u ovome što sam stvorila i što imam. Želim u tome samo napredovati i još dugo se družiti sa svim tim divnim ljudima!

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Pavlova torta – hrskavi desert s jagodama

Kada jednom probate pavlovu tortu, osvojit će vas s raskoši okusa i tekstura. Istovremeno je slatka i kisela, zasitna i osvježavajuća, mekana i hrskava. Pavlova se zato čini kompliciranom tortom, a zapravo je jedna od …

Speculaas keksi

Speculaas keksi – recept

Vjerujemo da ste do sada već stotinu puta jeli Speculaas kekse. I to najčešće one kupovne. Posebno ih volimo za vrijeme zime, jer imaju karakterističan okus cimeta, kliničića, đumbira i ostalih začina koji podsjećaju na …

Orange curd bez jaja

Orange curd bez jaja

CURD je voćna krema porijeklom iz Engleske, a vrlo je slična marmeladi od citrusa. U tradicionalnom receptu sastoji se od svježe iscjeđenog soka nekog citrusnog voća (najčešće je to limun), naribane korice istog voća, …

Prethodna objava: «Piletina s limunom i prilozima Kineska piletina u umaku od limuna
Sljedeća objava: Rolada od bijele čokolade i likera od kave Rolada od bijele čokolade i likera od kave»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.