Mekano, puflasto, ukusno?? To su ove najdivnije princess krafne koje ja zovem princezice. Rađene su od domaćih jaja i zato se ovako žute. A punjene su i sjajnom žutom kremom te lagano tučenim šlagom. Želite recept? Imate recept!
Sastojci za tijesto:
- 260 ml vode
- 120 g maslaca
- Prstohvat soli
- 40 g šećera
- 160 g glatkog brašna
- 4 jaja
Priprema:
- U lonac stavite vodu, maslac, šećer i sol i ostavite da se sve otopi i dok zakuha. Sklonite sa vatre i brzo umiješajte brašno te vratite na vatru i mješajte dok vam se ne počne odvajati od stijenki lonca u jednu grudu. Opet sklonite sa vatre te umiješajte razmućena jaja s tim da vam je sad najbolje koristiti mikser da se sve lijepo sijedini. Dok miksate dodavajte jaja malo po malo.
- Stavite smjesu u špricu i radite tuljke ili male hrpice u tepsiju na koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Ostavite razmaka jer se tijesto u pečenju poveća. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 C – 30 minuta, dok lijepo ne porumene.
Sastojci za kremu:
- 0,5 l mlijeka
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 60 g gustina
- 40 g maslaca
Priprema:
- Stavite kuhati mlijeko. Odvojite malo te u njemu izmješajte žumanjke, šećer i gustin da ne bude grudica.
- Kad se mlijeko zagrijalo maknite sa vatre te miješajući dodajte smjesu s jajima.
- Vratite na vatru i neprestano mješajte dok se ne zgusne.
- Ugasite te dodajte maslac i mješajte dok se ne rastopi.
- Prebacite kremu u drugu zdjelu te pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Kad su se krafne ohladile režite ih na pola. Kremu stavite u špricu te punite donju polovicu krafne.
Po želji možete ih filati još i sa šlagom (bit će vam dovoljno 200 ml). Preklopite drugom polovicom. Pospite šećerom u prahu.
To je to! Dobar tek…

Ja sam Martina sa bloga La Martina cakes koji je nastao iz moje ljubavi prema kuhinji, posebice slasticama! Od malena, taj se talent odmah vidio. Kod mame, ali najviše kod bake kuhinja je uvijek bila posuta brašnom. Uvijek sam nešto mijesila, valjala, pekla i mutila. A sad, kad sam sazrela žena i majka, tako sam napokon postala i sam svoj “chef”. U trenu kada sam ušla u svoju kuhinju osjetila sam taj osjećaj slobode. Na način da pripremam sve što poželim, izvadim sve namirnice i krenem stvarati. Uvijek sam maštala i imala svoje ideje u glavi kako bi to “nešto” trebalo izgledati i kakvog bi okusa trebalo biti. Tim putem nastala je moja stranica i moj blog na Instagramu. Odlučila sam obilježavati svoje sretne trenutke radeći kolače i dijeliti ih upravo s vama! S vremenom, počela sam pisati i recepte. Najsretnija sam kada dobijem poruke mojih pratitelja u znak zahvale i kad mi kažu kako im je kolač super ispao. Eto, ima nešto u svemu tome. Neka povezanost, neki osjećaji. Zato ja uživam u ovome što sam stvorila i što imam. Želim u tome samo napredovati i još dugo se družiti sa svim tim divnim ljudima!