Malo je onih koji ne znaju kako je biftek ukusno i vrhunsko meso koje se može spremiti na nekoliko različitih načina. Obično se poslužuje s umakom, a jedan od popularnijih je umak od papra. Dobro je znati kako ovakva vrsta jela nije za one koji ne vole papreno, budući da umak od zelenog papra mora biti zaista ljut.
Potrebno je uzeti papar u zrnu i smrviti ga te rasporediti po tanjuru. Nakon toga se uzme biftek i razreže na nekoliko jednakih dijelova i premaže smjesom od papra, soli i ulja.
Meso kada je napacano stavlja se u zagrijanu tavu i bez masnoće peče po 4 minute sa svake strane. Meso se potom izvadi iz tave i odloži sa strane, a na masnoću od pečenja dodaje se zeleni papar.
Papar se prži kratko vrijeme i polije konjakom. Zatim stavljate mesni temeljac i pustite da zavrije te dodate mileram. Dobiveni umak prelijete preko mesa i tako poslužite.
Sastojci:
- ulje
- sol
- 700 g junećeg bifteka
- 25 ml konjaka
- 100 ml mesnog temeljca
- 2 žlice zelenog papra
- 100 g milerama
Autor: S.Š.