• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Biftek u zelenom papru
biftek preliven umakom
Biftek preliven umakom, Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock

Biftek u zelenom papru

Objavljeno: 30.07.2013. Autor: Sanja Štetić

Malo je onih koji ne znaju kako je biftek ukusno i vrhunsko meso koje se može spremiti na nekoliko različitih načina. Obično se poslužuje s umakom, a jedan od popularnijih je umak od papra. Dobro je znati kako ovakva vrsta jela nije za one koji ne vole papreno, budući da umak od zelenog papra mora biti zaista ljut.

biftek preliven umakom
Biftek preliven umakom, Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock

Potrebno je uzeti papar u zrnu i smrviti ga te rasporediti po tanjuru. Nakon toga se uzme biftek i razreže na nekoliko jednakih dijelova i premaže smjesom od papra, soli i ulja.

Meso kada je napacano stavlja se u zagrijanu tavu i bez masnoće peče po 4 minute sa svake strane. Meso se potom izvadi iz tave i odloži sa strane, a na masnoću od pečenja dodaje se zeleni papar.

Papar se prži kratko vrijeme i polije konjakom. Zatim stavljate mesni temeljac i pustite da zavrije te dodate mileram. Dobiveni umak prelijete preko mesa i tako poslužite.

Sastojci:

  • ulje
  • sol
  • 700 g junećeg bifteka
  • 25 ml konjaka
  • 100 ml mesnog temeljca
  • 2 žlice zelenog papra
  • 100 g milerama

Autor: S.Š.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Kuglof od lješnjaka u novom ruhu

Danas imam za vas ukusan i sočan kolač s lješnjacima u sasvim novom ruhu, stari okusi pretočeni u nešto novo i to vrlo privlačno, nadam se da se slažete sa mnom? Recept za kuglof od lješnjaka Sastojci potrebni za …

Schwarzwald torta koja izaziva oduševljenje

Sigurno je velik broj vas čuo za ovaj poznati desert koji nas svaki put iznova oduševi, jer ako volite voćni tip kolača tada je ovo zasigurno dobitna kombinacija. Samo ime torte došlo je od jedne od najpoznatijih …

Dalmatinske fritule

Osim poznatih uštipaka u kojima još uvijek znamo uživati kada se nađemo na selu, postoje i drugi stariji recepti koji nam izazivaju slinu na usta. Pritom naravno mislimo na razne varijacije koje se rade od tijesta. Tu …

Prethodna objava: «rajčica i mozzarella Caprese salata, ukusno i osvježavajuće jelo
Sljedeća objava: Crni rižoto od sipe crni rižoto u tanjuru»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.