Jeste li ljubitelj tjestenine? Ako volite tjestinu onda će vam odgovarati još jedno jelo iz Italije koje ima puno obožavatelja. Cannelloni dolaze u više kombinacija, a daleko najpopularnija je varijanta gdje su punjeni mljevenim mesom. Cannelloni se prvo moraju kuhati u vreloj vodi nekoliko minuta.
Prije nego što ste stavili kuhati cannellone uzmite luk koji ste prethodno narezali te ga pustite da se dinsta na ulju. Kada luk poprimi žutu boju dodajte mljeveno meso i sol. Pustite neka se krčka oko pola sata dodavajući vodu. Pred sam kraj stavite vrhnje za kuhanje i ostavite još kratko vrijeme na vatri.
Cannellone kuhate u vreloj posoljenoj vodi svega par minuta. Kada se smjesa ohladila napunite cannellone i položite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno premazali uljem. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, stavite cannellone i pustite da se peku oko pola sata. Kada su spremni za jelo pospite ih s naribanim parmezanom.
Sastojci:
- 12 cannellona
- 1 crveni luk
- 200 g mljevenog mesa
- sol
- maslinovo ulje
- malo parmezana
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
Autor: S.Š.