• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Cannelloni punjeni mesom
cannelloni punjeni mesom
Cannelloni punjeni mesom, Foto: marco mayer/Shutterstock

Cannelloni punjeni mesom

Objavljeno: 01.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Jeste li ljubitelj tjestenine? Ako volite tjestinu onda će vam odgovarati još jedno jelo iz Italije koje ima puno obožavatelja. Cannelloni dolaze u više kombinacija, a daleko najpopularnija je varijanta gdje su punjeni mljevenim mesom. Cannelloni se prvo moraju kuhati u vreloj vodi nekoliko minuta.

cannelloni punjeni mesom
Cannelloni punjeni mesom, Foto: marco mayer/Shutterstock

Prije nego što ste stavili kuhati cannellone uzmite luk koji ste prethodno narezali te ga pustite da se dinsta na ulju. Kada luk poprimi žutu boju dodajte mljeveno meso i sol. Pustite neka se krčka oko pola sata dodavajući vodu. Pred sam kraj stavite vrhnje za kuhanje i ostavite još kratko vrijeme na vatri.

Cannellone kuhate u vreloj posoljenoj vodi svega par minuta. Kada se smjesa ohladila napunite cannellone i položite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno premazali uljem. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, stavite cannellone i pustite da se peku oko pola sata. Kada su spremni za jelo pospite ih s naribanim parmezanom.

Sastojci:

  • 12 cannellona
  • 1 crveni luk
  • 200 g mljevenog mesa
  • sol
  • maslinovo ulje
  • malo parmezana
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje

Autor: S.Š.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

sedmo nebo

Sedmo nebo

Vrijeme je da osjetite pravi užitak i razveselite svoje nepce popularnim kolačem. Ovaj jednostavan kolač već na prvu će vas vinut u "sedmo nebo".  Kremast i izdašan, idealan je za blagdane, slavlja i druženja no ima …

Kolač od maka

Možemo reći kako danas postoji velik broj kolača u kojima možemo uživati. Međutim među tim kolačima postoje i oni koji možda nemaju toliki broj obožavatelja, ali zato prednjače svojim specifičnim i prije svega …

Domaće rum pločice

Ukusne domaće rum pločice

Ovo je jedan od recepata koji je jako dugo zapisan u mojim knjižicama recepata. Kako obožavam deserte obogaćene rumom, ovaj mi je jedan od dražih. Brzo gotov, još brže nestane. Recept za domaće rum …

Prethodna objava: «crni rižoto u tanjuru Crni rižoto od sipe
Sljedeća objava: Engleski doručak engleski doručak»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.