• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Cannelloni punjeni mesom
cannelloni punjeni mesom
Cannelloni punjeni mesom, Foto: marco mayer/Shutterstock

Cannelloni punjeni mesom

Objavljeno: 01.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Jeste li ljubitelj tjestenine? Ako volite tjestinu onda će vam odgovarati još jedno jelo iz Italije koje ima puno obožavatelja. Cannelloni dolaze u više kombinacija, a daleko najpopularnija je varijanta gdje su punjeni mljevenim mesom. Cannelloni se prvo moraju kuhati u vreloj vodi nekoliko minuta.

cannelloni punjeni mesom
Cannelloni punjeni mesom, Foto: marco mayer/Shutterstock

Prije nego što ste stavili kuhati cannellone uzmite luk koji ste prethodno narezali te ga pustite da se dinsta na ulju. Kada luk poprimi žutu boju dodajte mljeveno meso i sol. Pustite neka se krčka oko pola sata dodavajući vodu. Pred sam kraj stavite vrhnje za kuhanje i ostavite još kratko vrijeme na vatri.

Cannellone kuhate u vreloj posoljenoj vodi svega par minuta. Kada se smjesa ohladila napunite cannellone i položite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno premazali uljem. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, stavite cannellone i pustite da se peku oko pola sata. Kada su spremni za jelo pospite ih s naribanim parmezanom.

Sastojci:

  • 12 cannellona
  • 1 crveni luk
  • 200 g mljevenog mesa
  • sol
  • maslinovo ulje
  • malo parmezana
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje

Autor: S.Š.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Praline

Vjerojatno velik dio nas kad pomisli na nešto slatko i fino zapravo pomisli na praline. Praline su inače vrsta slastica oblikovane i ukrašene raznim dodacima. Tu prije svega treba istaknuti one čokoladne bonbone s …

cheesecake

Cheesecake

Iako vam se možda ideja stavljanja sira u slatki kolač čini apsurdnom, to nikako nije tako. Kolač od sira jedan je od najomiljenijih na svijetu i upravo poigravanje zanimljivim okusima kiselkastog sira i slatkoće …

Punjene palačinke

Palačinke su danas postale nezaobilazan dio na svakom stolu u skoro svakom kućanstvu, a pritom mislimo podjednako na restorane i naravno na privatne domove. Radi se o slastici koja već neko vrijeme mami uzdahe …

Prethodna objava: «crni rižoto u tanjuru Crni rižoto od sipe
Sljedeća objava: Engleski doručak engleski doručak»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.