• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Cannelloni punjeni mesom
cannelloni punjeni mesom
Cannelloni punjeni mesom, Foto: marco mayer/Shutterstock

Cannelloni punjeni mesom

Objavljeno: 01.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Jeste li ljubitelj tjestenine? Ako volite tjestinu onda će vam odgovarati još jedno jelo iz Italije koje ima puno obožavatelja. Cannelloni dolaze u više kombinacija, a daleko najpopularnija je varijanta gdje su punjeni mljevenim mesom. Cannelloni se prvo moraju kuhati u vreloj vodi nekoliko minuta.

cannelloni punjeni mesom
Cannelloni punjeni mesom, Foto: marco mayer/Shutterstock

Prije nego što ste stavili kuhati cannellone uzmite luk koji ste prethodno narezali te ga pustite da se dinsta na ulju. Kada luk poprimi žutu boju dodajte mljeveno meso i sol. Pustite neka se krčka oko pola sata dodavajući vodu. Pred sam kraj stavite vrhnje za kuhanje i ostavite još kratko vrijeme na vatri.

Cannellone kuhate u vreloj posoljenoj vodi svega par minuta. Kada se smjesa ohladila napunite cannellone i položite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno premazali uljem. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, stavite cannellone i pustite da se peku oko pola sata. Kada su spremni za jelo pospite ih s naribanim parmezanom.

Sastojci:

  • 12 cannellona
  • 1 crveni luk
  • 200 g mljevenog mesa
  • sol
  • maslinovo ulje
  • malo parmezana
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje

Autor: S.Š.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

karamelizirane jabuke

Karamelizirane jabuke

Uvijek se govori kako bismo trebali konzumirati sezonsko voće i povrće u što većoj mjeri. Jabuka je jedna od najukusnijih i najsvestranijih voćki u kojima možemo uživati u ove tople dane. Upoznati smo s njenim …

cokoladni pereci

Čokoladni pereci

Svakog će čokoljupca ova poslastice posebno razveseliti a posebno jer je za pripremu dovoljno svega 20 minuta. Razveselite stoga svoje ukućane ili goste ovim ukusnim čokoladnim perecima i zaradite sve same petice za …

Čokoladna torta s bananicama

Čokoladna torta s bananicama

Danas vam donosim recept za jednu odličnu, čokoladnu i brzu torticu/kolač. Možda se čini kao puno teksta i da je komplicirana, ali stvarno je jednostavna i jako ukusna. Recept za čokoladnu tortu s bananicama Sastojci …

Prethodna objava: «crni rižoto u tanjuru Crni rižoto od sipe
Sljedeća objava: Engleski doručak engleski doručak»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.