• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Piroške
Piroške, Foto: Eldred Lim/Shutterstock

Piroške

Objavljeno: 02.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Možemo slobodno reći kako su piroške bile neizostavni dio doručka većeg dijela nas, kada smo jednostavno uživali u njihovom posebnom okusu. Danas su one isto tako pecivo koje ne možemo samo tako zaobići, a da ne spominjemo piroške punjene sa sirom. Vjerojatno nema osobe koja ih nije probala tijekom školskih dana barem jednom.

Piroške, Foto: Eldred Lim/Shutterstock

Piroške inače možete napraviti i sami, a uz pomoć pravog recepta imate sve preduvjete da svoje najbliže jedno jutro iznenadite sa finim piroškama za koje ćete odlučiti hoće li biti punjene sa sirom ili nečim drugim.

Piroške:

  • 1 žutanjak
  • 400 g brašna
  • 3 dcl mlijeka
  • malo soli
  • 100 g margarina
  • 40 g kvasca
  • 200 g sira
  • malo vrhnja

Znači prvo zamjesite tijesto koje potom ostavite dvadeset minuta gdje umješate margarine dok ne postane pjenast. Tijesto ćete pokušat oblikovat rukama gdje ćete namazati malo margarina nakon čega ćete ga preklopiti na pola. Tako oblikovano tijesto potrebno je opet ostaviti 20 minuta.

Kada je prošlo dovoljno vremena uzmete tijesto i razvaljate ga na debljinu od 8 mm gdje ćete razmazati sir u kombinaciji s malo vrhnja. Tijesto ćete zamotati u rolicu, nakon čega ćete rezati piroške. U međuvremenu pripremite posudu za pečenje gdje ćete posložiti pripremljene prioške koje ćete peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

frape od jagode

Osvježavajući frape (smoothie) s jagodama

Kad se živa u termometru krene penjati sve više i više, vrijeme je da se rashladite ukusnim međuobrokom ili desertom. Znamo da što je toplije da nam se sve manje preko dana jede topla i masna hrana. Želimo nešto …

muffini sa zobenim pahuljicama

Ukusni i zdravi muffini sa zobenim pahuljicama

Kao dio našeg poziva da nam čitatelji pokažu svoje muffine, objavljujemo prvi u nizu - ukusne i zdrave muffine sa zobenim pahuljicama naše drage Ane čiji su nam muffini bili iznimno zanimljivi na …

Zobeni kolačići

Zobeni kolačići – zdravi snack za plažu

Pripremamo se za godišnji odmor i naš plan je zasigurno izležavanje na plaži i upijanje pozitivne energije sunca i mora. Pazite da pijete dovoljno tekućine i da sa sobom uvijek imate nešto za prigristi. Službeno mogu …

Prethodna objava: « Čokoladni kolač
Sljedeća objava: Breskvice »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.