• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Piroške
Piroške, Foto: Eldred Lim/Shutterstock

Piroške

Objavljeno: 02.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Možemo slobodno reći kako su piroške bile neizostavni dio doručka većeg dijela nas, kada smo jednostavno uživali u njihovom posebnom okusu. Danas su one isto tako pecivo koje ne možemo samo tako zaobići, a da ne spominjemo piroške punjene sa sirom. Vjerojatno nema osobe koja ih nije probala tijekom školskih dana barem jednom.

Piroške, Foto: Eldred Lim/Shutterstock

Piroške inače možete napraviti i sami, a uz pomoć pravog recepta imate sve preduvjete da svoje najbliže jedno jutro iznenadite sa finim piroškama za koje ćete odlučiti hoće li biti punjene sa sirom ili nečim drugim.

Piroške:

  • 1 žutanjak
  • 400 g brašna
  • 3 dcl mlijeka
  • malo soli
  • 100 g margarina
  • 40 g kvasca
  • 200 g sira
  • malo vrhnja

Znači prvo zamjesite tijesto koje potom ostavite dvadeset minuta gdje umješate margarine dok ne postane pjenast. Tijesto ćete pokušat oblikovat rukama gdje ćete namazati malo margarina nakon čega ćete ga preklopiti na pola. Tako oblikovano tijesto potrebno je opet ostaviti 20 minuta.

Kada je prošlo dovoljno vremena uzmete tijesto i razvaljate ga na debljinu od 8 mm gdje ćete razmazati sir u kombinaciji s malo vrhnja. Tijesto ćete zamotati u rolicu, nakon čega ćete rezati piroške. U međuvremenu pripremite posudu za pečenje gdje ćete posložiti pripremljene prioške koje ćete peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Palačinke s orasima

Brze i ukusne palačinke s orasima

Postoji li netko tko ne voli palačinke? Sumnjamo! Najukusnije su one koje nas vraćaju u djetinjstvo i obuzimaju nas lijepim osjećajima topline i sreće. A jedne od takvih su vječno popularne palačinke s orasima. Mekane, …

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

torta od sira

Cheesecake s višnjama

Ako želite desert bez pečenja tada je cheesecake sa višnjama pravo rješenje. Ova poslastica oduševljava mlade i starije, a može se jesti u bilo koje doba godine. Osvježavajući okus deserta odvest će vas u neke daleke …

Prethodna objava: « Čokoladni kolač
Sljedeća objava: Breskvice »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.