Ponekad za kolače nije potrebna krema da bi mogli uživati nego dodatak drugih namirnica. Tako je i s briošima. Ovaj lagani francuski slatki kruh, mekane je i spužvaste teksture. Izvrsno se slaže uz slatke namaze i tople napitke, što ga čini izvrsnim međuobrokom.
U brašnu izdubite udubinu pa umiješajte ulje, šećer, sol, kvasac i prelijte mlakim mlijekom. Pustite da se kvasac diže 10tak minuta. Zatim izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže. Dignuto tijesto premijesite, te premjestite u kalup ili oblikujte kruščiće. Svaki brioš premažite jajem a možete i posuti makom. Pecite ih na temperaturi od 220°C oko 30 minuta.
Sastojci:
- 500g brašna
- 20g svježeg kvasca
- 50ml ulja
- 40g šećera
- sol
- 350ml mlijeka
- 1 jaje
- mak za posipavanje
Foto: ksena2you/Shutterstock