• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Božićni kuglof

Božićni kuglof

Objavljeno: 02.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Kuglof je s vremenom postao jedan od onih kolača koji predstavljaju nezaobilazni desert na stolu tijekom blagdana. Možemo slobodno reći kako je postao simbolom raznih svečanosti kada smo htjeli ostaviti dojam koliko na ukućane toliko i na sve ostale koji su se okupili da zajedno s nama proslave određeni događaj.

Danas kuglof predstavlja određeno umijeće spremanja i prije svega volju te upornost. Zahvaljujući velikom broju recepata imamo priliku iskušati razne varijacije kao što je, na primjer, ovaj kuglof od lješnjaka i čokoladni kuglof te tako i ove godine napraviti poslasticu koja će oduševiti naše najbliže.

Božić, kao jedan od najvećih blagdana, s vremenom je postao simbolom svega veselog i šarenog. Pod tim podrazumijevamo i brojne božićne kekse i kolače koji se spremaju za taj poseban dan, a tu je svoje mjesto našao i čuveni božićni kuglof koji na neki način predstavlja vrhunac slatkog i onog što poslužujemo taj dan.

Ako ga želite sami napraviti, mi smo tu da vam damo par natuknica i isprobani recept.

Recept za božićni kuglof

Sastojci za božićni kuglof

  • 100 g grožđica
  • 50 g čokolade
  • 70 g kandiranog voća
  • 100 g badema
  • malo mlijeka
  • 300 g brašna
  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 200 g maslaca

Priprema

Margarin i šećer izmutite mikserom te naizmjence dodajte jedno po jedno jaje. Potrebno je mutiti barem pet minuta po jednom jajetu.

Nakon toga umiješajte brašno s praškom za pecivo, a potom dodajte bademe, kandirano voće, grožđice i čokoladu.

Sve lagano izmješajte i izlijte smjesu u kalup i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici 180ºC.

Foto: Gts/Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Breskvice

Breskvice su poznate kao ukusan i prije svega kolač zanimljivog izgleda. Radi se o poznatoj slastici koju su spremale još naše bake u kojoj smo mogli uživati kao djeca. Danas kada smo malo stariji imamo mogućnost sami …

zdrava krostata

Zdrava čokoladna krostata s kikirikijem

Meni nema boljeg deserta od talijanske krostate. Bila ona voćna ili čokoladna, ja ju obožavam, jer Talijani jako dobro znaju što je dobar desert. Savršeni spoj prhkog tijesta i čokoladne kreme je nešto što mogu jesti i …

Speculaas keksi

Speculaas keksi – recept

Vjerujemo da ste do sada već stotinu puta jeli Speculaas kekse. I to najčešće one kupovne. Posebno ih volimo za vrijeme zime, jer imaju karakterističan okus cimeta, kliničića, đumbira i ostalih začina koji podsjećaju na …

Prethodna objava: « Breskvice
Sljedeća objava: Pita od sira »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.