• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Kakao torta
kakao torta

Kakao torta

Objavljeno: 22.11.2013. Autor: Dubravka Kalafatić

Malo koja hrana je toliko zamamna kao čokolada, zato ne iznenađuje činjenica da se od davnina čokolada smatra afrodizijakom. Ako ste vi i vaši ukućani ljubitelji čokolade iskušajte ovaj bajkoviti spoj čokolade i kakaa i pohvale neće uzmanjkati!

kakao torta

Odvojite bjelanjke od žutanjaka i pjenasto ih istucite. Žutanjke izmiksajte sa šećerom. Maslac lagano rastopite pa dodajte smjesi. Vrhnje zakiselite limunovim sokom i sjedinite sa smjesom žutanjaka. Postepeno smjesi dodajte brašno pomiješano sa žličicom kvasca, kakao te vanilin šećer. Na kraju kuhačom umiješajte bjelanjke.

Smjesu izlijte u okrugli kalup i stavite peći 25-30minuta na 180oC. Za to vrijeme rastopite maslac na ulju i dodajte razlomljene kockice čokolade. Kad se čokolada rastopi i zavrije odmaknite je s vatre pritom miješajući plastičnom lopaticom i postepeno dodajući šećer u plahu i jogurt. Pečeni biskvit razrežite, premažite dijelom preljeva a ostatak razmažite po vrhu i bočnim stranicama torte. Ukrasite po želji.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 200g šećera
  • 200g brašna
  • 50g gorkog kakaa
  • 120g maslaca
  • 250ml vrhnja
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 žličica suhog kvasca

Preljev

  • 100g čokolade za kuhanje
  • 50g šećera u prahu
  • 60g maslaca
  • 200ml jogurta

Autor: D.K. Foto: Sergio33/Shutterstock

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Salenjaci

Salenjaci – tradicionalni recept za slavonski kolač

Moje putovanje odvelo me u ravnu Slavoniju. U zraku se osjeti mir i spokoj. Hodajući stazom, obavijena mirisima, shvaćam da je nešto slatko u zraku! Zapravo, sada me sve više zanima kakav se to miris širi iz malenih …

Istarske fritule

Osim dalmatinskih fritula koje nam mame uzdahe svaki put kad ih probamo, tu su i čuvene istarske fritule koje poput dalamtinskih predstavljaju pravo slatko otkriće svaki put kad ih probamo. Fritule su danas poznate kao …

Džem od jagoda

Vjerojatno ste dosada imali priliku više puta u životu probati džem od nekog voća. No koliko se put dogodilo da niste znali razliku recimo između džema i marmelade. Nekima se vjerujemo to dogodilo barem jednom u životu, …

Prethodna objava: «kruske s vocem Kruške punjene suhim voćem
Sljedeća objava: Torta od jagoda torta od jagoda»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.