• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Bakalar na bijelo
bakalar na bijelo
Bakalar na bijelo, Foto: Elena Shashkina/Shutterstock

Bakalar na bijelo

Objavljeno: 23.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Bakalar na bijelo je iznimno ukusno jelo i odličan i zanimljiv način na koji možemo konzumirati bakalar pomalo drugačije. U ovom receptu bakalar ćete izmiksati i kako on ima intenzivan okus razblažit ćemo ga malo krumpirom. Možda vaši ukućani ne vole ribu jer im se neda čistiti je. Onda je ovo odličan odabir jer je riba u potpunosti već očišćena kada stigne na tanjur.

bakalar na bijelo
Bakalar na bijelo, Foto: Elena Shashkina/Shutterstock

Bakalar je potrebno namočiti u vodu na nekoliko sati. Ako planirate načiniti ovo jelo za ručak namočite ga kad se probudite. Zatim napunite lonac hladnom vodom i stavite u njega bakalar da se kuha. Krumpir skuhajte u komadu i potom ga ogulite i narežite na ploške.

Skuhani bakalar očistite od kože i kostiju i natrgajte meso na komadiće. Na maslinovom ulju popržite češnjak i zatim na njega bacite komadiće bakalara. Prelijte vodom u kojoj se kuhao bakalar i dodajte bijelo vino, pojačajte plamen i neka se kuha tri minute kako bi sav alkohol iz vina ispario.

Ovu smjesu iz tave sada prebacite u mikser i dodajte i krumpire, peršin i još malo soli i papra. Možete ubaciti još neki začin ako imate najdraži, kao recimo malo lovora dok se riba kuha ili možda grančicu ružmarina kada se već nađe u tavici. I lovor i ružmarin izvadite prije stavljanja smjese u mikser.

Bakalar na ovaj način možete poslužiti na običnom kruhu ili pak na  kruhu koji ste prepekli na maslinovom ulju i češnjaku. Najbolje je poslužiti hladno. Želimo vam dobar tek!

Sastojci:

  • 500 g bakalara
  • 2 dcl maslinova ulja
  • sol i papar
  • peršin
  • 6 češnjeva krumpira
  • 3-4 srednje velika krumpira
  • 1 dcl bijelog vina

Autor: L.K.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

cokoladni pereci

Čokoladni pereci

Svakog će čokoljupca ova poslastice posebno razveseliti a posebno jer je za pripremu dovoljno svega 20 minuta. Razveselite stoga svoje ukućane ili goste ovim ukusnim čokoladnim perecima i zaradite sve same petice za …

domace kocke

Domaće kocke

Domaće kocke su pravi kolač kojim možete iznenaditi svoje ukućane. Ovaj jednostavan i brzinski kolač jedan je od onih, za svaki dan. Izgledom nije nimalo spektakularan ali okusom i aromom, mamit će vaša nepca. …

tart s bobicasim vocem

Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem

Iako nije sezona bobičastog voća, želim s vama podijeliti ovaj recept jer mi se čini kao zgodna ideja za Valentinovo. Jagode obično tada preplave naše trgovine, istina uvozne, ali po povoljnim cijenama. :) Možete …

Prethodna objava: « Bijela čokolada
Sljedeća objava: Boem kocke »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.