• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Bijela torta sa marakujom
bijela torta s marakujom
Bijela torta s marakujom, Foto: bhathaway/Shutterstock

Bijela torta sa marakujom

Objavljeno: 25.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Ovo je vrlo ukusna i jednostavna torta koja je gotova u samo pola sata. Marakuja je nešto što ne koristimo često u izradi kolača, ali za ovu tortu će vam biti potrebno samo 2 dcl soka od marakuje kako biste joj dali ono nešto posebno.

bijela torta s marakujom
Bijela torta s marakujom, Foto: bhathaway/Shutterstock

Za tijesto pomiješajte jaja i šećer i dodajte 80 g brašna, 30 g maslaca te naribajte koricu jednog limuna. Biskvit će se peći u kalupu za tortu, no prije izlijevanja smjese premažite kalup maslacem. Zagrijte prethodno pećnicu na 180°C i pecite 30 minuta. Po vađeju iz pećnice ostavite koru da se ohladi a za to vrijeme napravite kremu.

Na vatri rastopite šećer u zagrijanom soku marakuje. Ovu smjesu zatim maknite sa vatre. U vruću dodajte želatinu i pustite neka se ohladi pa dodajte izmiksani šlag.

Sada prerežite biskvit na pola i na donju polovicu istresite pola kreme i poklopite drugom polovicom. Ostatkom kreme premažite čitavu tortu. Zatim istucite vrhnje, stavite ga u slastičarsku rukavicu i ukrasite kako vam se sviđa. Posipajte tortu šerenim ukrasima i ostavite je na neko vrijeme u hladnjaku. Poslužite hladnu i narezanu na tanke kriške. Dobar tek!

Sastojci:
Tijesto

 

  • 100 g brašna
  • 80 g šećera
  • 30 g rastopljenog maslaca
  • 3 jaja
  • naribana kora 1 limuna

Krema

  • 100 g  šećera
  • 2 dcl soka od marakuje
  • 2.5 dcl vrhnja
  • 15 g želatine

Ukrasi

  • 1.5 dcl slatkog vrhnja

Autor:L.K.

 

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

voćna torta

Torta “Proljetna vila”

Proljeće u meni uvijek probudi neku novu životnu radost i zaigranost, nadam se da i vas proljeće inspirira za ispeći neku finu slasticu upotpunjenu proljetnim, finim i mirisnim voćem. Pritom ako imate sreće i na dohvat …

Džem od jagoda

Vjerojatno ste dosada imali priliku više puta u životu probati džem od nekog voća. No koliko se put dogodilo da niste znali razliku recimo između džema i marmelade. Nekima se vjerujemo to dogodilo barem jednom u životu, …

Prethodna objava: « Boem kocke
Sljedeća objava: Burek s mesom »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.