Ovo je vrlo ukusna i jednostavna torta koja je gotova u samo pola sata. Marakuja je nešto što ne koristimo često u izradi kolača, ali za ovu tortu će vam biti potrebno samo 2 dcl soka od marakuje kako biste joj dali ono nešto posebno.
Za tijesto pomiješajte jaja i šećer i dodajte 80 g brašna, 30 g maslaca te naribajte koricu jednog limuna. Biskvit će se peći u kalupu za tortu, no prije izlijevanja smjese premažite kalup maslacem. Zagrijte prethodno pećnicu na 180°C i pecite 30 minuta. Po vađeju iz pećnice ostavite koru da se ohladi a za to vrijeme napravite kremu.
Na vatri rastopite šećer u zagrijanom soku marakuje. Ovu smjesu zatim maknite sa vatre. U vruću dodajte želatinu i pustite neka se ohladi pa dodajte izmiksani šlag.
Sada prerežite biskvit na pola i na donju polovicu istresite pola kreme i poklopite drugom polovicom. Ostatkom kreme premažite čitavu tortu. Zatim istucite vrhnje, stavite ga u slastičarsku rukavicu i ukrasite kako vam se sviđa. Posipajte tortu šerenim ukrasima i ostavite je na neko vrijeme u hladnjaku. Poslužite hladnu i narezanu na tanke kriške. Dobar tek!
Sastojci:
Tijesto
- 100 g brašna
- 80 g šećera
- 30 g rastopljenog maslaca
- 3 jaja
- naribana kora 1 limuna
Krema
- 100 g šećera
- 2 dcl soka od marakuje
- 2.5 dcl vrhnja
- 15 g želatine
Ukrasi
- 1.5 dcl slatkog vrhnja
Autor:L.K.