• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Prehrana / Dijete / Atkinsova dijeta i recepti
Biftek, Foto: Joe Gough/Shutterstock

Atkinsova dijeta i recepti

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Danas kada živimo u svijetu kada su svi praktički opsjednuti svojim izgledom i naravno zdravljem, prvu stranicu u skoro svim časopisima zauzimaju brojne dijete. Danas ih na tržištu postoji jako puno s različitim načinom razmišljanja, od toga da se dijeta treba bazirati na ugljikohidratima do čuvene Atkinsove dijete.

Biftek, Foto: Joe Gough/Shutterstock

Atkinsova dijeta svoje korijene vuče iz šezdesetih godina prošlog stoljeća kada ju je objavio Dr. Atkins, koji je također patio od viška kilograma. Naime nakon što se on sam uspješno riješio neželjenih kolograma, svoj je savjet podijelio s drugima kojima je isto tako pomogla njegova čuvena metoda, pogotovo za one kod kojih je indeks tjelesne mase bio prilično visok.

Ova se dijeta dijeli na četri faze s tim da u prvoj koja traje dva tjedna treba izbjegavati ugljikohidrate, u drugoj ih je potrebno uvesti, ovisno o vašoj tjelsnoj težini te četvrta faza koja traje ostatak vašeg života u kojoj konzumirate uvijek provjerenu količinu ugljikohidrata.

Ako želite znati neki od recepata, bitno je napomenuti kako se sva jela koja pripremate moraju bairati na dozvoljenim namirnicama. Dakle preporučamo piletinu na naglo s povrćem. Potrebno vam je :

  • pileća prsa
  • maslac
  • miješano povrće (mrkva, peršin, gljive, patlidžan, špinat)

Znači uzmete pileća prsa i narežete ih na trakice te lagano posolite i dodate malo sušenog peršina. Nakon toga uzmete malo maslaca i otopite ga na tavi nakon čega dodajete potrebno povrće, koje je potrebno peći dok ne omekša. Nakon što vidite da povrće ide u željenom smjeru dodate meso i sve zajedno miješate nekoliko minuta na srednje jakoj vatri.

Za bijelu morsku ribu potrebno vam je:

  • riba
  • limun
  • povrće

Što se tiče ribe, možete uzeti neku od bijele ribe i okrenuti je začinjenu samo sa limunom u pećnici na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Uz prilog savjetujemo skuhano povrće.

Kategorija: Dijete

Želite se zasladiti?

Smokvenjak

Ako niste čuli, smokvenjak predstavlja tradicionalnu hranu primorskih krajeva, a posebno razna mjesta na samom otoku Cresu, gdje se već neko vrijeme njeguje tradicija očuvanja onog što su nam ostavili naši …

čokoladni mousse

Čokoladni mousse

Čokolada! Oh, kako li je samo volimo. Ima li bolje namirnice za konzumirati kada trebate mali energetski poticaj ili kada vaši okusni pupoljci jednostavno traže nešto zanimljivo kako bi se malo rasplesali? Čokoladni …

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

Prethodna objava: « Proteinska dijeta i recepti
Sljedeća objava: Vegetarijanska kuhinja »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.