Danas kada živimo u svijetu kada su svi praktički opsjednuti svojim izgledom i naravno zdravljem, prvu stranicu u skoro svim časopisima zauzimaju brojne dijete. Danas ih na tržištu postoji jako puno s različitim načinom razmišljanja, od toga da se dijeta treba bazirati na ugljikohidratima do čuvene Atkinsove dijete.

Atkinsova dijeta svoje korijene vuče iz šezdesetih godina prošlog stoljeća kada ju je objavio Dr. Atkins, koji je također patio od viška kilograma. Naime nakon što se on sam uspješno riješio neželjenih kolograma, svoj je savjet podijelio s drugima kojima je isto tako pomogla njegova čuvena metoda, pogotovo za one kod kojih je indeks tjelesne mase bio prilično visok.
Ova se dijeta dijeli na četri faze s tim da u prvoj koja traje dva tjedna treba izbjegavati ugljikohidrate, u drugoj ih je potrebno uvesti, ovisno o vašoj tjelsnoj težini te četvrta faza koja traje ostatak vašeg života u kojoj konzumirate uvijek provjerenu količinu ugljikohidrata.
Ako želite znati neki od recepata, bitno je napomenuti kako se sva jela koja pripremate moraju bairati na dozvoljenim namirnicama. Dakle preporučamo piletinu na naglo s povrćem. Potrebno vam je :
- pileća prsa
- maslac
- miješano povrće (mrkva, peršin, gljive, patlidžan, špinat)
Znači uzmete pileća prsa i narežete ih na trakice te lagano posolite i dodate malo sušenog peršina. Nakon toga uzmete malo maslaca i otopite ga na tavi nakon čega dodajete potrebno povrće, koje je potrebno peći dok ne omekša. Nakon što vidite da povrće ide u željenom smjeru dodate meso i sve zajedno miješate nekoliko minuta na srednje jakoj vatri.
Za bijelu morsku ribu potrebno vam je:
- riba
- limun
- povrće
Što se tiče ribe, možete uzeti neku od bijele ribe i okrenuti je začinjenu samo sa limunom u pećnici na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Uz prilog savjetujemo skuhano povrće.