• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Prehrana / Dijete / Atkinsova dijeta i recepti
Biftek, Foto: Joe Gough/Shutterstock

Atkinsova dijeta i recepti

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Danas kada živimo u svijetu kada su svi praktički opsjednuti svojim izgledom i naravno zdravljem, prvu stranicu u skoro svim časopisima zauzimaju brojne dijete. Danas ih na tržištu postoji jako puno s različitim načinom razmišljanja, od toga da se dijeta treba bazirati na ugljikohidratima do čuvene Atkinsove dijete.

Biftek, Foto: Joe Gough/Shutterstock

Atkinsova dijeta svoje korijene vuče iz šezdesetih godina prošlog stoljeća kada ju je objavio Dr. Atkins, koji je također patio od viška kilograma. Naime nakon što se on sam uspješno riješio neželjenih kolograma, svoj je savjet podijelio s drugima kojima je isto tako pomogla njegova čuvena metoda, pogotovo za one kod kojih je indeks tjelesne mase bio prilično visok.

Ova se dijeta dijeli na četri faze s tim da u prvoj koja traje dva tjedna treba izbjegavati ugljikohidrate, u drugoj ih je potrebno uvesti, ovisno o vašoj tjelsnoj težini te četvrta faza koja traje ostatak vašeg života u kojoj konzumirate uvijek provjerenu količinu ugljikohidrata.

Ako želite znati neki od recepata, bitno je napomenuti kako se sva jela koja pripremate moraju bairati na dozvoljenim namirnicama. Dakle preporučamo piletinu na naglo s povrćem. Potrebno vam je :

  • pileća prsa
  • maslac
  • miješano povrće (mrkva, peršin, gljive, patlidžan, špinat)

Znači uzmete pileća prsa i narežete ih na trakice te lagano posolite i dodate malo sušenog peršina. Nakon toga uzmete malo maslaca i otopite ga na tavi nakon čega dodajete potrebno povrće, koje je potrebno peći dok ne omekša. Nakon što vidite da povrće ide u željenom smjeru dodate meso i sve zajedno miješate nekoliko minuta na srednje jakoj vatri.

Za bijelu morsku ribu potrebno vam je:

  • riba
  • limun
  • povrće

Što se tiče ribe, možete uzeti neku od bijele ribe i okrenuti je začinjenu samo sa limunom u pećnici na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. Uz prilog savjetujemo skuhano povrće.

Kategorija: Dijete

Želite se zasladiti?

svedski kolac

Švedski kolač

Zahvaljujući raznim kulturama i načinu življenja tako postoje i razni recepti iz svih krajeva svijeta. Švedski kolač je primjer koliko i strana kuhinja može biti dobra. Ovaj jednostavan  i ukusan kolač tipičan je za …

zdrava pinca

Zdrave mini uskrsne pince

Svi pričaju o božanstvenoj pinci za Uskrs. U Slavoniji to baš i nije običaj i mnogi koje znam ih ne prave. Od malena nikad nismo imali običaj jesti pincu za Uskrs. Sad, kako sam se preselila i živim u Rovinju, ona je …

baklava

Baklava

Baklava je zanimljiva slastica koja je svojstvena turskoj gastronomiji, ali i jugozapadnoj i centralnoj Aziji. 1650. godine riječ baklava se, doslovno prenesena iz turskog, prvi puta koristila u engleskom i označavala je …

Prethodna objava: « Proteinska dijeta i recepti
Sljedeća objava: Vegetarijanska kuhinja »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.