• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Osvježavajuća torta s malinama i jogurtom
torta s malinama i jogurtom

Osvježavajuća torta s malinama i jogurtom

Objavljeno: 01.02.2019. Autor: Lidija Osmak

Danas imam za vas ovu laganu, svježu i vrlo ukusnu tortu, prekrasna kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama.

Sastojci potrebni za biskvit:

  • 2 jaja
  • 40 g glatkog brašna
  • 15 g gustina
  • 2 vanilin šećera
  • 3 žlice šećera u prahu

Priprema biskvita:

  1. Mikserom dobro izradite jaja i šećer
  2. Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte
  3. Smjesu istresite u kalup promjera 22 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje
  4. Biskvit pecite na 180*C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom)
  5. Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi

Sastojci potrebni za prvu kremu:

  • 250 ml Dukatos jogurta
  • 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
  • 2 vanilin šećera
  • pola vrećice želatine
  • 200 ml slatkog vrhnja

Priprema prve kreme:

  1. Mikserom izradite jogurt i šećere
  2. Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
  3. Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
  4. Dobivenom smjesom premažite biskvit koji ste prethodno vratili u kalup,a stranice obložili papirom za pečenje da budu više jer je torta dosta visoka
  5. Stavite ju u hladnjak da se prva krema stisne

Sastojci potrebni za žele od malina:

  • 300 g smrznutih malina
  • 40 g šećera (prema ukusu)
  • pola vrećice želatine

Priprema želea od malina:

  1. Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode
  2. Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu
  3. Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi
  4. Smjesu izlijte u kalup promjera 18 cm obložen prozirnom folijom
  5. Stavite u hladnjak da se dobro stisne
  6. Kada se žele od malina stvrdnuo stavite ga na prvu kremu i vratite u hladnjak dok radite drugu kremu

Sastojci potrebni za drugu kremu:

  • 250 ml Dukatos jogurta
  • 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
  • 2 vanilin šećera
  • pola vrećice želatine
  • 200 ml slatkog vrhnja

Priprema druge kreme:

  1. Mikserom izradite jogurt i šećere
  2. Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
  3. Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
  4. Sa smjesom premažite žele i tortu ostavite u hladnjaku da se dobro stisne dok vi napravite preljev od malina

Sastojci potrebni za preljev od malina:

  • 200 g malina
  • 4 žlice šećera
  • pola vrećice želatine

Priprema preljeva od malina:

  1. Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode
  2. Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu
  3. Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi te smjesu protisnite kroz cijedilo da bi dobili glatki preljev
  4. Prelijte njime tortu i ostavite da se stisne te ukrasite tortu prema želji.

torta s jogurtom i malinama

Servus i u slast!

Lidija Osmak
Lidija Osmak

Zovem se Lidija Osmak i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka! Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i odškrinula vrata čarobnog svijeta slastica. Međutim, prva snimljena fotografija, prvi recept koji sam upravo ja napisala te neponovljiv osjećaj zadovoljstva su razlozi zašto sam još uvijek tu. Sve ovo za mene je predivna avantura puna divnih iskustava koja mi je užitak dijeliti s vama!

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

brownie

Browniesi s tamnom čokoladom

Browniesi s tamnom čokoladom bit će idealan desert za sve ljubitelje kvalitetnijih čokolada, s većim postotkom kakaa i gorčine. Ovaj savršeni kolač topi se u ustima već nakon prvog zalogaja. Idealne je teksture, iznutra …

krafne s cokoladom

Klasični recept za krafne koje ćete obožavati

U ovo doba godine, pred korizmu, nas ljubitelje slastica, stavlja se na iskušenje izrade još jednog klasika, a to su fine, mirisne i neodoljive krafne. Obzirom da ih tada izrađujemo u ogromnim količinama, teško je …

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

Prethodna objava: «talijanska-hrana Dijeta 10 kg
Sljedeća objava: Mjesečeva dijeta voda-s-vocem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.