Danas imam za vas ovu laganu, svježu i vrlo ukusnu tortu, prekrasna kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama.
Sastojci potrebni za biskvit:
- 2 jaja
- 40 g glatkog brašna
- 15 g gustina
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice šećera u prahu
Priprema biskvita:
- Mikserom dobro izradite jaja i šećer
- Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte
- Smjesu istresite u kalup promjera 22 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje
- Biskvit pecite na 180*C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom)
- Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi
Sastojci potrebni za prvu kremu:
- 250 ml Dukatos jogurta
- 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
- 2 vanilin šećera
- pola vrećice želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema prve kreme:
- Mikserom izradite jogurt i šećere
- Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
- Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
- Dobivenom smjesom premažite biskvit koji ste prethodno vratili u kalup,a stranice obložili papirom za pečenje da budu više jer je torta dosta visoka
- Stavite ju u hladnjak da se prva krema stisne
Sastojci potrebni za žele od malina:
- 300 g smrznutih malina
- 40 g šećera (prema ukusu)
- pola vrećice želatine
Priprema želea od malina:
- Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode
- Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu
- Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi
- Smjesu izlijte u kalup promjera 18 cm obložen prozirnom folijom
- Stavite u hladnjak da se dobro stisne
- Kada se žele od malina stvrdnuo stavite ga na prvu kremu i vratite u hladnjak dok radite drugu kremu
Sastojci potrebni za drugu kremu:
- 250 ml Dukatos jogurta
- 4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
- 2 vanilin šećera
- pola vrećice želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema druge kreme:
- Mikserom izradite jogurt i šećere
- Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
- Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
- Sa smjesom premažite žele i tortu ostavite u hladnjaku da se dobro stisne dok vi napravite preljev od malina
Sastojci potrebni za preljev od malina:
- 200 g malina
- 4 žlice šećera
- pola vrećice želatine
Priprema preljeva od malina:
- Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode
- Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu
- Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi te smjesu protisnite kroz cijedilo da bi dobili glatki preljev
- Prelijte njime tortu i ostavite da se stisne te ukrasite tortu prema želji.
Servus i u slast!
Zovem se Lidija Osmak i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka! Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i odškrinula vrata čarobnog svijeta slastica. Međutim, prva snimljena fotografija, prvi recept koji sam upravo ja napisala te neponovljiv osjećaj zadovoljstva su razlozi zašto sam još uvijek tu. Sve ovo za mene je predivna avantura puna divnih iskustava koja mi je užitak dijeliti s vama!