Ovaj čokoladni ganache bih opisala kao mali zalogaji mira za mamu koja naporno radi uz djecu. I povremeno mi treba nešto što će mi podići duh i dati energiju za nastavak dana.
Recept za čokoladni ganache
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade (50-70%)
- 350 g vrhnja za šlag (36% m.m.)
- 1 žličica instant kave
- + himalajska sol, dehidrirane maline
Priprema
Čokoladu natrgati na male kockice, a vrhnje samo lagano zakuhati s kavom. Preliti toplo vrhnje preko čokolade, ostaviti 2 minute da se natopi, pa pjenjačom izmiješati u kremasti ganache.
Uliti smjesu u čaše, vrh posipati s himalajskom sitnom soli i namrviti dehidrirane maline.
Moje ime je Nastasja Chiara Petrić i profesionalni sam chef i majka koja promovira kvalitetniju prehranu za djecu (i odrasle). Redovito svoje recepte i savjete dijelim na blogu Chiarin tanjurić. Kuharsku karijeru započela sam u jednom hvarskom restoranu nakon što sam sudjelovala u prvoj sezoni Masterchefa dok sam studirala na Učiteljskom fakultetu. Iskustvo sam stjecala u zagrebačkim restoranima Prasac i Bistro Apetit, te sam dodatno završila školu za kuhara i slastičara, a i članica sam Hrvatskog akademskog centra za primijenjeni nutricionizam. Osim bloga, imam i kolumnu u gastro časopisu Dobra hrana, te snimam i recepte za DM emisiju Bebeceda. Uz sve to, sa suprugom sam otvorila konzultacijski obrt za gastronomiju, te se redovito bavim osmišljavanjem jelovnika i deserata za restorane.