• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Čokoladni ganache
Čokoladni ganache

Čokoladni ganache

Objavljeno: 11.03.2019. Autor: Nastasja Chiara Petrić

Ovaj čokoladni ganache bih opisala kao mali zalogaji mira za mamu koja naporno radi uz djecu. I povremeno mi treba nešto što će mi podići duh i dati energiju za nastavak dana.

Recept za čokoladni ganache

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade (50-70%)
  • 350 g vrhnja za šlag (36% m.m.)
  • 1 žličica instant kave
  • + himalajska sol, dehidrirane maline

Priprema

Čokoladu natrgati na male kockice, a vrhnje samo lagano zakuhati s kavom. Preliti toplo vrhnje preko čokolade, ostaviti 2 minute da se natopi, pa pjenjačom izmiješati u kremasti ganache.

priprema čokoladnog ganachea

Uliti smjesu u čaše, vrh posipati s himalajskom sitnom soli i namrviti dehidrirane maline.

Nastasja Chiara Petrić
Nastasja Chiara Petrić

Moje ime je Nastasja Chiara Petrić i profesionalni sam chef i majka koja promovira kvalitetniju prehranu za djecu (i odrasle). Redovito svoje recepte i savjete dijelim na blogu Chiarin tanjurić. Kuharsku karijeru započela sam u jednom hvarskom restoranu nakon što sam sudjelovala u prvoj sezoni Masterchefa dok sam studirala na Učiteljskom fakultetu. Iskustvo sam stjecala u zagrebačkim restoranima Prasac i Bistro Apetit, te sam dodatno završila školu za kuhara i slastičara, a i članica sam Hrvatskog akademskog centra za primijenjeni nutricionizam. Osim bloga, imam i kolumnu u gastro časopisu Dobra hrana, te snimam i recepte za DM emisiju Bebeceda. Uz sve to, sa suprugom sam otvorila konzultacijski obrt za gastronomiju, te se redovito bavim osmišljavanjem jelovnika i deserata za restorane.

Kategorija: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

Londoneri – kolač kojem se uvijek vraćamo

Danas imam za vas londonere, ukusne starinske kolače koje vole sve generacije,posebno jer ga džem od marelica i aromatični orasi čine još prepoznatljivim! Ovo je klasik koji uvijek rado pripremamo za sve proslave i …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Pečene punjene jabuke

Pečene jabuke punjene orasima i lješnjacima

Jabuku s punim pravom nazivamo – kraljicom voća. Mjesto je našla i u brojnim desertima, a ja vam donosim jednostavan i brz recept u kojem jabuka ostaje gotovo cijela, a unutar sebe skriva punjenje od orašastih …

Prethodna objava: «Krem juha od mrkve i buče Juha od mrkve i buče
Sljedeća objava: Pereci u novom ruhu – mali zalogajčići Slana peciva»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.