Ako želite desert bez pečenja tada je cheesecake sa višnjama pravo rješenje. Ova poslastica oduševljava mlade i starije, a može se jesti u bilo koje doba godine. Osvježavajući okus deserta odvest će vas u neke daleke zemlje. Način spremanja nije kompliciran, potrebno je samo slijediti recept kako ne bi bilo iznenađenja.
Započnite proces pripreme kolača tako što ćete prvo zdrobiti kekse, dodati malo cimeta i rastopljenog margarina te sve dobro promiješati. U posebnoj posudi izmutite šlag, a u drugoj pripremite sve potrebno za izradu želea.
U drugoj posudi pomiješajte šećer i sir. Želatinu prelijte s 4 žlice vode i pustite da nabubri. Dodajte mlijeko i pustite da se želatina otopi. Na kraju sve pomiješajte sa sirom i šlagom i ostavite u frižideru da se ohladi.
Kada se torta dovoljno stisnula iskoristite priliku i rasporedite višnje. Pomiješajte sok i vodu i pustite da zavri. Dodajte gustin i prelijte. Ostavite u frižideru preko noći kako bi se smjesa stisnula. Drugi dan možete razveseliti svoje ukućane ukusnim desertom.
Sastojci:
Preljev od višanja
- 1,5 žlice gustina
- 1,5 dcl soka iz kompota
- 1,5 dcl vode
- pola kompota od višanja
Krema
- 1 komad želatine u prahu
- 450 g svježeg sira
- 50 g šećera u prahu
- 450 ml slatkog vrhnja
- pola dcl mlijeka
Podloga
- 1 mala žlica cimeta
- 120 g margarina
- 250 g keksa, može i Petit Beurre
Autor: S.Š.