• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Cheesecake s višnjama
torta od sira
Torta od sira, Foto: Thomas M Perkins/Shutterstock

Cheesecake s višnjama

Objavljeno: 05.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Ako želite desert bez pečenja tada je cheesecake sa višnjama pravo rješenje. Ova poslastica oduševljava mlade i starije, a može se jesti u bilo koje doba godine. Osvježavajući okus deserta odvest će vas u neke daleke zemlje. Način spremanja nije kompliciran, potrebno je samo slijediti recept kako ne bi bilo iznenađenja.

torta od sira
Torta od sira, Foto: Thomas M Perkins/Shutterstock

Započnite proces pripreme kolača tako što ćete prvo zdrobiti kekse, dodati malo cimeta i rastopljenog margarina te sve dobro promiješati. U posebnoj posudi izmutite šlag, a u drugoj pripremite sve potrebno za izradu želea.

U drugoj posudi pomiješajte šećer i sir. Želatinu prelijte s 4 žlice vode i pustite da nabubri. Dodajte mlijeko i pustite da se želatina otopi. Na kraju sve pomiješajte sa sirom i šlagom i ostavite u frižideru da se ohladi.

Kada se torta dovoljno stisnula iskoristite priliku i rasporedite višnje. Pomiješajte sok i vodu i pustite da zavri. Dodajte gustin i prelijte. Ostavite u frižideru preko noći kako bi se smjesa stisnula. Drugi dan možete razveseliti svoje ukućane ukusnim desertom.

Sastojci:

Preljev od višanja

  • 1,5 žlice gustina
  • 1,5 dcl soka iz kompota
  • 1,5 dcl vode
  • pola kompota od višanja

Krema

  • 1 komad želatine u prahu
  • 450 g svježeg sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 450 ml slatkog vrhnja
  • pola dcl mlijeka

Podloga

  • 1 mala žlica cimeta
  • 120 g margarina
  • 250 g keksa, može i Petit Beurre

Autor: S.Š.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

cokoladni muffini

Čokoladni muffini s čokoladnim preljevom

Imati klasičan recept za čokoladne muffine u vašoj knjizi recepta je "must have"! Ove savršene čoko muffine u kombinaciji s najukusnijim preljevom od soka naranče i čokoladnom glazurom će svi obožavati i postat će jedan …

Topli kolač od limuna

Tražite li desert koji je lagan, a ne jako sladak ovaj kolač je savršen izbor za vas! Predivan završetak jednog svečanog obroka, prozračan i lagan prožet divnim osvježavajućim aromama limuna! Recept za topli kolač od …

Griz od pira u čaju od mente

Jeste li ikada probali "After eight"? Mentu presvučenu u čokoladu? E, ako niste, ali i ako jeste, onda će vam se ovaj recept posebno sviđati jer griz nikada nije bio ukusniji. Recept za griz od pira: Sastojci: 2 …

Prethodna objava: «junetina na tanjuru Juneće šnicle s njokima
Sljedeća objava: Kolač od naranče kolač od naranče»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.