• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Večer vina i umjetnosti u Osijeku
večer vina i umjetnosti

Večer vina i umjetnosti u Osijeku

Objavljeno: 12.10.2018. Autor: Maja Zajačko

Uz pitanje “Kada bi vam se život odvijao prema scenariju iz nekog filma, da li biste svaku drugu večer uživali u vinu i umjetnošću?” Turistička zajednica Osječko-baranjske županije poziva vas da svoje filmske scene pretvorite u stvarnost i uživate u nezaboravnoj noći vina i umjetnosti.

U subotu, 22. listopada, u prostoru Kazamata u Tvrđi u Osijeku, od 17 sati možete uživati u posljednoj noći vina ove godine. Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i ove godine zapanjuje organiziranjem sajma tradicionalnih hrvatskih proizvoda gdje možete probati vina iz europskih i hrvatskih vinogorja s naglaskom na vinogorja iz Đakovštine, Našica, Baranje i Podunavlja.

Turistička zajednice u organizaciji Osječko-baranjske županije, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Barenje te Kreativne agencije Adverta, a pod pokroviteljstvom Glasa Slavonije i Grada Osijeka, za ovu priliku, pretvorila je dio  Tvrđe u “vinski grad” koji je od 6. svibnja nudio prolaznicima i posjetiteljima mogućnost degustacije i uživanja u poetskim, kvalitetnim vinima. Vinski sajam se paralelno održavao uz, već tradicionalan osječki Sajam antikviteta, a ovu subotu možete uživati u aromi grožđa iz butelja vrsnih kapljica “hraneći” oči umjetnošću i filmskim scenama koje planiraju prenijeti u stvarnost.

Moći ćete upoznati kreatore i proizvođače vina uz bogat umjetnički program, od jazz zvukova uz No Jazz band i lagane ritmove za uživanje u vinu kojim će vas zabavljati DJ Kemal P.

Vinsko-umjetnička večer će imati svoj vrhunac od 17:00 sati do 23:00 sata, a za one koji se žele provesti malo “luđe”, dobrodošli su na after-u koji se planira do 3:00 ujutro.

Program događanja:

vecer vina i umjetnosti program

VINO:

Predstavljanje i kušanje vina Slavonije, Baranje i Srijema
17.00 – 23.00 h / Dvorište Galerije Kazamat / Slobodan ulaz

*Kušanje vina moguće je uz kupovinu vinskih bonova.

GLAZBA:

  • NO Jazz Band
  • DJ Kemal P.
  • DJ Bilko

17.00 – 23.00 h / Dvorište Galerije Kazamat / Slobodan ulaz

  • After Party: DJ Kemal P.

23.00 – 03.00 h / Kazamat – prostor multimedije / Slobodan ulaz

UMJETNOST:

Izložbe

  • Izložba „Između života i umjetničkog djela“, Tomislav Buntak, Matija Debeljuh, Ksenija Turčić i Vlasta Žanić
    17.00 – 23.00 h / HDLU Osijek / Galerija Kazamat / Slobodan ulaz
  • Izložba „Monokromija“, Robert Fišer
    17.00 – 23.00 h / Galerija Waldinger, Gradske Galerije Osijek / Slobodan ulaz
  • Izložba vodenog svijeta, Udruga Gloria Maris
    17.00 – 23.00 h / Tvrđa, Svodovi bb / Cijena ulaza: djeca predškolske dobi 10 kn, učenici i studenti 15 kn, odrasli 20 kn. U cijenu ulaznica uračunato je informativno i edukativno vodstvo.
  • Izložba fotografija “Win by Wine“, Marko Banić
    17.00 – 23.00 h / Kazamat – prostor multimedije / Slobodan ulaz
  • Skulpture od slame, Nikola Faller, Udruga Slama
    17.00 – 23.00 h / Dvorište Galerije Kazamat / Slobodan ulaz

Predstava

  • Kazališno turistička predstava „Zaboravljena Tvrđa – Vinski trg“, Hrvatsko društvo kulturnog turizma – Crocultour
    19.00 – 20.00 h / točka polazišta je Trg J. Križanića, ispred crkve sv. Mihovila u osječkoj Tvrđi / Program je besplatan za javnost

Performans

  • Multimedijalna svjetlosna instalacija, Željka Fuderer Levak
    21.00 – 22.00 h / Dvorište Galerije Kazamat / Slobodan ulaz

Radionica

  • Vinorel radionica „Wine Art“, voditelj radionice Maya Pajtak, Udruga PLANTaža
    *Održavaju se dvije radionice za deset sudionika koje traju 75 minuta. Prijave na radionicu primaju se 10 min prije početka.
    19.00 i 20.30 h / Galerija Kazamat / Sudjelovanje je besplatno

Na Facebook stranici događaja pronađite više informacija o samom događaju.

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

kremšnita

Kremšnite

Kako je ovaj divan desert postao tako popularan u našoj zemlji? Doputovao je na naše prostore u glavi slastičara Đure Lukačića koji je radio u Beču i zatim između dva rata odlučio počastiti svoje sunarodnjake ovom divnom …

cheesecake

Cheesecake

Iako vam se možda ideja stavljanja sira u slatki kolač čini apsurdnom, to nikako nije tako. Kolač od sira jedan je od najomiljenijih na svijetu i upravo poigravanje zanimljivim okusima kiselkastog sira i slatkoće …

kruske s vocem

Kruške punjene suhim voćem

Kruška je slatko voće mekane i lagano zrnato teksture, bogata sokom. Dobar je izvor dijetalnih vlakana te antioksidanata što je svrstava u skupinu idealnih namirnica za jačanje imunološkog sustava. Kuhane kruške izvrsno …

Prethodna objava: «kestenje Kestenijada u Petrinji 2018
Sljedeća objava: Što je Slow Cooker i kako nam štedi vrijeme? slow cooking»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.