Čokoladu je prvo potrebno izlomiti na relativno male komadiće koji će se moći lakše otopiti. Zatim ulijte u zdjelicu i 4 žlice vode i sve mješajte neprestano na laganoj vatri. Trebala bi biti tekuća i lijepe teksture, ali pazite da ne počne prenaglo kipjeti kako ne bi zagorila. Umješajte zatim margarin u nju i ostavite tako.
Nakon toga zajedno na pari skuhajte žutanjke i šećer na način da u jednu posudu ulijete vodu i na nju položite drugu. Žumanjke i šećer stalno mješajte. Kada je nastala gusta krema pomješajte je sa ovom čokoladnom i dodajte brašno i orahe koje ste prethodno nasjeckali ili samljeli.
Na protvan položite masni papir za pečenje izlijte smjesu i stavite u pećnicu unaprijed zagrijanu na 180°. Pecite 20-25 minuta i zatim izvadite iz pećnice. U međuvremenu načinite glazuru tako da otopite čokoladu na pari i zatim je pomiješate sa margarinom i šećerom i dodajte nekoliko kapi ekstrakta naranče. Izrežite kocke na veličinu koja vam se sviđa i premažite ih glazurom.
Sastojci:
- 500 g čokolade za kuhanje
- 250 g smeđeg šećera
- 5 jaja
- 100 g margarina za kolače
- 150 g glatkog brašna
- 190 g mljevenih oraha
- Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 120 g šećera u prahu
- 15 g margarina
- 100g polovica oraha
- ekstrakt naranče
Autor:L.K.