• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Čokoladni kolači
čokoladni kolači
Čokoladni kolači, Foto: CGissemann/Shutterstock

Čokoladni kolači

Objavljeno: 07.06.2013. Autor: Sanja Štetić

Čokoladu je prvo potrebno izlomiti na relativno male komadiće koji će se moći lakše otopiti. Zatim ulijte u zdjelicu i 4 žlice vode i sve mješajte neprestano na laganoj vatri. Trebala bi biti tekuća i lijepe teksture, ali pazite da ne počne prenaglo kipjeti kako ne bi zagorila. Umješajte zatim margarin u nju i ostavite tako.

čokoladni kolači
Čokoladni kolači, Foto: CGissemann/Shutterstock

Nakon toga zajedno na pari skuhajte žutanjke i šećer na način da u jednu posudu ulijete vodu i na nju položite drugu. Žumanjke i šećer stalno mješajte. Kada je nastala gusta krema pomješajte je sa ovom čokoladnom i dodajte brašno i orahe koje ste prethodno nasjeckali ili samljeli.

Na protvan položite masni papir za pečenje izlijte smjesu i stavite u pećnicu unaprijed zagrijanu na 180°. Pecite 20-25 minuta i zatim izvadite iz pećnice. U međuvremenu načinite glazuru tako da otopite čokoladu na pari i zatim je pomiješate sa margarinom i šećerom i dodajte nekoliko kapi ekstrakta naranče. Izrežite kocke na veličinu koja vam se sviđa i premažite ih glazurom.

Sastojci:

  • 500 g čokolade za kuhanje
  • 250 g smeđeg šećera
  • 5  jaja
  • 100 g margarina za kolače
  • 150 g glatkog brašna
  • 190 g mljevenih oraha
  • Za glazuru:
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 120 g šećera u prahu
  • 15 g margarina
  • 100g polovica oraha
  • ekstrakt naranče

 

Autor:L.K.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

ledeni vjetar

Ledeni vjetar

Ledeni vjetar slastica je koja osvaja srca svih slatkoljubaca. Ne samo da je impresivan izgledom, nego i okusom. Iako izgleda kompliciran za napraviti, zapravo je vrlo jednostavan. Idealan je kolač za proljetne i ljetne …

klasična pita od jabuka

Klasična pita od jabuka koja miriše na djetinjstvo

Pita od jabuka ukusan je desert koji nam je svima poznat i koji je već jako dugo dio hrvatske tradicionalne kuhinje. Posebno je popularna inačica američka apple pie. Naime, radi se o zaista zahvalnom kolaču koji možete …

palacinke u vinskoj pjenici wine chateau

Palačinke u vinskoj pjenici – Wine Chateau

Kod nas doma palačinke se peku gotovo pa svaki vikend. Brzo su i jednostavno rješenje kada stignu nenajavljeni gosti ili kada u kući netko postavi pitanje: „Jel' ima nešto slatko?“ Ovog puta donosim recept za obične …

Prethodna objava: «luk i češnjak Rješenje za miris luka na rukama
Sljedeća objava: Limun i mršavljenje limunada»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.