• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Španjolska juha
španjolska juha

Španjolska juha

Objavljeno: 29.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Vrijeme je za promjenu i kuhinju na koju niste naviknuli. Možda je netko od vas već probao čarobni okus španjolske juhe, ali vi još niste imali priliku kušati tradicionalno španjolsko jelo? Koliko god Španjolska bila lijepa destinacija za posjetiti, još su primamljivija jela koja nudi. Saznajte kako napraviti juhu koja će se svima svidjeti.

španjolska juha

Uzmite 1 šnitu kruha i narežite na manje komadiće te ostavite da se namaču, a nakon što je kruh omekšao stavite ga u blender ili misker. Dodajte rajčice, češnjak i krastavce te sve dobro usitnite. Dodajte malo vode i začine po želji sve dok smjesa ne dobije željenu gustoću. Prije nego poslužite stavite juhu u hladnjak na kratko.

Za juhu vam trebaju ovi sastojci:

  • 800 g rajčica
  • 2 mala krastvaca
  • malo ružmarina
  • malo peršina
  • 1 šnita kruha
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • malo soli
  • malo šećera

Autor: S.Š., Foto: ER/Shutterstock

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se …

torta od malina i čokolade

Torta od malina i čokolade

Danas za vas imam ukusan i osvježavajuć desert inspiriran toplim i sunčanim danom! Kremasti sloj čokolade i ukusne maline čine okus ove sočne torte gotovo savršenim. Recept za tortu od malina i čokolade Sastojci za …

orahnjača

Recept za prhku orahnjaču

Danas imam za vas klasik, prhku orahnjaču koja već godinama osvaja srca svih koji su je probali! Naravno, možete ih raditi i s makom, sirom ili višnjama... ovisi o vašem ukusu, kako god, zasučite rukave i krenite s …

Prethodna objava: «torta od kokosa i čokolade Torta od kokosa i čokolade
Sljedeća objava: Sok od metvice listovi mente»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.