Pohani filet ribe najbolje je rješenje kada niste sigurni što napraviti za ručak. Osim što ćete pojesti ribu (jednu od najzdravijih namirnica) zadovoljit ćete apetite i onih koji ju možda ne vole, ali su veliki ljubitelji pohanja, bilo da se radi o ribi ili nekoj drugoj namirnici. Pohani oslić možete poslužiti uz prilog po želji.
Prije nego krenete pohati oslić uzmite filete i marinirajte ih u umaku od maslinovog ulja i malo ružmarina te soli. Nakon toga pripremite brašno u posebnoj posudi i svaki filet uvaljajte u brašno, a nakon toga u posudu gdje se nalaze krušne mrvice.
Kada ste završili stavite ih pohati na vrućem ulju po nekoliko minuta sa svake strane. Oslić spremljen na ovaj način možete poslužiti uz limun, ili ako vam to odgovara uz kuhani krumpir koji je najbolje kuhati u komadu kako se na kraju ne bi razvodnio.
Potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 3 do 4 manja krumpira
- 2 fileta oslića
- brašno
- krušne mrvice
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 manja žlica ružmarina
- sol
- ulje za prženje
Autor: S.Š., Foto: Teresa Kasprzycka/Shutterstock