• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati
torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Objavljeno: 23.03.2018. Autor: Martina Lovaković

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite.

70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u slasticama koristila jako često. Štoviše, torta od mrkve bila je jedno od top pet omiljenih slastica među Amerikancima. Torta od mrkve nije izgubila na popularnosti sve do danas, a jedan od glavnih razloga zašto je tome tako je njezin neodoljiv okus. Receptom koji slijedi, okusite i vi moćni okus slatke mrkve.

Recept za tortu od mrkve

torta od mrkve s orasima

Sastojci

  • 450 grama mrkve
  • 400 grama brašna
  • prašak za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 60 grama maslaca
  • 50 grama smeđeg šećera
  • aroma vanilije
  • malo soli
  • 120 mililitara jogurta
  • četvrtina žličice pimenta
  • četvrtina žličice muškatnog oraščića
  • četvrtina žličice cimeta
  • 250 grama šećera
  • 3 jaja
  • 250 grama krem sira
  • 120 mililitara ulja
  • 150 grama šećera u prahu

Priprema

Pripremite mrkvu tako da je ogulite i naribate na sitno.

U zdjelu prosijte brašno kojemu je potrebno dodati sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i začine (cimet, piment, muškatni oraščić). Nakon toga, dodajte mrkvu i sve dobro izmiješajte pjenjačom.

U blender ili multipraktik stavite jaja, šećer, smeđi šećer te jogurt pa sve dobro promiksajte. Dodajte polako biljno ulje kako bi smjesa bila prozračnija. Dobivenu smjesu prelijte preko smjese s mrkvom, ali tako da nježno izmiješate sastojke.

Pripremite kalup tako da ga premažete maslacem i brašnom te obložite papirom za pečenje.

Smjesu premjestite u kalup te stavite peći sat vremena u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.

Kada je torta gotova, izvadite je iz kalupa kako bi se ohladila.

Za to vrijeme pripremite kremu od sira. U zdjeli pomiješajte maslac, sir, aromu vanilije te šećer u prahu. Ručnim mikserom pažljivo izmiješajte sve u glatku smjesu.,

Kada se torta ohladila, prerežite je na dva dijela te premažite dobivenom kremom. Ostatak kreme možete premazati preko cijele torte, a vanjski dio torte ukrasite prema želji. Naš izbor su mljeveni orasi ili lješnjaci.

Torta od mrkve odličan je izbor za rođendanska slavlja, intimna ceremonije vjenčanja, ali i prve pričesti i krizme. Svježina ukusnog kremastog sira u kombinaciji s biskvitom od mrkve, zadovoljit će i ona najkritičnija nepca.

Autor: M.L., Foto: Russell Smith/Pixabay

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

lisnato tijesto

Lisnato tijesto sa malinama

Lisnato tijesto je tako slasno. Volimo ga u raznim kombinacijama, i onim slanim i onim slatkima. Danas ćemo vam preporučiti jednu ljetnu voćnu varijantu lisnatog tijesta koju ćete zavoljeti. Svuda oko nas u ovo ljetno …

Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove "domaće". Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta …

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Prethodna objava: «manestra-od-graha Maneštra od graha
Sljedeća objava: Recept za najbolje šnenokle snenokle»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.