• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati
torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Objavljeno: 23.03.2018. Autor: Martina Lovaković

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite.

70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u slasticama koristila jako često. Štoviše, torta od mrkve bila je jedno od top pet omiljenih slastica među Amerikancima. Torta od mrkve nije izgubila na popularnosti sve do danas, a jedan od glavnih razloga zašto je tome tako je njezin neodoljiv okus. Receptom koji slijedi, okusite i vi moćni okus slatke mrkve.

Recept za tortu od mrkve

torta od mrkve s orasima

Sastojci

  • 450 grama mrkve
  • 400 grama brašna
  • prašak za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 60 grama maslaca
  • 50 grama smeđeg šećera
  • aroma vanilije
  • malo soli
  • 120 mililitara jogurta
  • četvrtina žličice pimenta
  • četvrtina žličice muškatnog oraščića
  • četvrtina žličice cimeta
  • 250 grama šećera
  • 3 jaja
  • 250 grama krem sira
  • 120 mililitara ulja
  • 150 grama šećera u prahu

Priprema

Pripremite mrkvu tako da je ogulite i naribate na sitno.

U zdjelu prosijte brašno kojemu je potrebno dodati sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i začine (cimet, piment, muškatni oraščić). Nakon toga, dodajte mrkvu i sve dobro izmiješajte pjenjačom.

U blender ili multipraktik stavite jaja, šećer, smeđi šećer te jogurt pa sve dobro promiksajte. Dodajte polako biljno ulje kako bi smjesa bila prozračnija. Dobivenu smjesu prelijte preko smjese s mrkvom, ali tako da nježno izmiješate sastojke.

Pripremite kalup tako da ga premažete maslacem i brašnom te obložite papirom za pečenje.

Smjesu premjestite u kalup te stavite peći sat vremena u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.

Kada je torta gotova, izvadite je iz kalupa kako bi se ohladila.

Za to vrijeme pripremite kremu od sira. U zdjeli pomiješajte maslac, sir, aromu vanilije te šećer u prahu. Ručnim mikserom pažljivo izmiješajte sve u glatku smjesu.,

Kada se torta ohladila, prerežite je na dva dijela te premažite dobivenom kremom. Ostatak kreme možete premazati preko cijele torte, a vanjski dio torte ukrasite prema želji. Naš izbor su mljeveni orasi ili lješnjaci.

Torta od mrkve odličan je izbor za rođendanska slavlja, intimna ceremonije vjenčanja, ali i prve pričesti i krizme. Svježina ukusnog kremastog sira u kombinaciji s biskvitom od mrkve, zadovoljit će i ona najkritičnija nepca.

Autor: M.L., Foto: Russell Smith/Pixabay

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

kesten-pire

Recept za kesten pire

Kesten pire jedan je od simbola hladnih dana. Čim jesenski dani prijeđu u zimske i osjeti se svježina hladnoće na obrazima, a miris pečenog kestena počne se širiti ulicama, vrijeme je i za kesten pire. Ovo je jedna …

Američki chocolate chip cookies

Vjerojatno ne postoji domaćica koja jednom u svom životu nije oduševila svoje ukućane s ovom ukusnom poslasticom. Radi se o pravom američkom desertu koji je zahvaljujući jednostavnosti pripreme doživio razne varijacije i …

čokoladna torta bez brašna

Bezglutenska čokoladna torta bez brašna

Ako želite očuvati svoje zdravlje i hraniti se zdravo ili ste primorani jesti bez laktoze, bez glutena i bez bijelog šećera, ova ukusna čokoladna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj! Iako nema niti jedan od spomenutih …

Prethodna objava: «manestra-od-graha Maneštra od graha
Sljedeća objava: Recept za najbolje šnenokle snenokle»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.