• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Limun ploške
limun ploske

Limun ploške

Objavljeno: 09.01.2014. Autor: Dubravka Kalafatić

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa od jaja, šećera, rastopljenoga maslaca, ribane korice limuna i mlijeka umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte svaki na cca pola centimetra debljine.

limun ploske

Potom jedan po jedan pecite u pećnici desetak minuta na temperaturi od 200°C. Ohlađene kore premažite već pripremljenom kremom pa slažite koru jednu na drugu. Naposljetku kolač pospite šećerom i izrežite na ploške.

Za kremu, zakuhajte 3 dl mlijeka pa dodajte brašno pomiješano s 1 dl hladnog mlijeka, kratko sve prokuhati dok smjesa ne zgusne i ostavite hladiti. Maslac pjenasto umiješajte pa mu dodajte šećer, limunov sok, vanilin-šećer i ohlađenu kremu.

Sastojci:

Biskvit

  • 1 jaje
  • 5 dag šećera
  • 10 dag maslaca
  • 30 dag brašna
  • 1/4 vrećice praška za pecivo
  • korica limuna
  • malo mlijeka

Krema

  • 4 dl mlijeka
  • 10 dag glatkog brašna
  • 20 dag margarina
  • 1 vanilin-šećer
  • 15 dag šećera
  • limunov sok

Autor: D.K. Photo: msheldrake/Shutterstock

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Jogurt, namirnica bogata proteinima

Jogurt je mliječni proizvod koji se dobiva prirodnim putem, pasterizacijom mlijeka u kojoj mliječni šećer prelazi u mliječnu kiselinu. Danas se ovaj kemijski proces najviše koristi u prehrambenoj industriji koja je …

Kuglice s limunom i kurkumom

Ukusne i zdrave kuglice s limunom i kurkumom

Hrana koju jedemo doslovno postaje dio nas na najdubljoj staničnoj razini. Ako ste i vi jedan od onih koji traže osjećaj zadovoljstva i energije tijekom dana predlažem vam da isprobate slatko kiselkaste kuglice sa …

klasična pita od jabuka

Klasična pita od jabuka koja miriše na djetinjstvo

Pita od jabuka ukusan je desert koji nam je svima poznat i koji je već jako dugo dio hrvatske tradicionalne kuhinje. Posebno je popularna inačica američka apple pie. Naime, radi se o zaista zahvalnom kolaču koji možete …

Prethodna objava: «pita od oraha Pita od oraha
Sljedeća objava: Kokos prutići kokos prutici»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.