Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa od jaja, šećera, rastopljenoga maslaca, ribane korice limuna i mlijeka umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte svaki na cca pola centimetra debljine.
Potom jedan po jedan pecite u pećnici desetak minuta na temperaturi od 200°C. Ohlađene kore premažite već pripremljenom kremom pa slažite koru jednu na drugu. Naposljetku kolač pospite šećerom i izrežite na ploške.
Za kremu, zakuhajte 3 dl mlijeka pa dodajte brašno pomiješano s 1 dl hladnog mlijeka, kratko sve prokuhati dok smjesa ne zgusne i ostavite hladiti. Maslac pjenasto umiješajte pa mu dodajte šećer, limunov sok, vanilin-šećer i ohlađenu kremu.
Sastojci:
Biskvit
- 1 jaje
- 5 dag šećera
- 10 dag maslaca
- 30 dag brašna
- 1/4 vrećice praška za pecivo
- korica limuna
- malo mlijeka
Krema
- 4 dl mlijeka
- 10 dag glatkog brašna
- 20 dag margarina
- 1 vanilin-šećer
- 15 dag šećera
- limunov sok
Autor: D.K. Photo: msheldrake/Shutterstock