• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca
cokoladni mousse

Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca

Objavljeno: 30.01.2019. Autor: Anamarija Gulić

MOUSSE AU CHOCOLAT je poznati francuski desert u čaši za čiju se pripremu osim čokolade koriste i svježa jaja koja se termički ne obrađuju , pa bez obzira koliko privlačno izgleda mnogi zaziru od njegove pripreme kod kuće. Ali ne mora biti tako, za pripremu ove čuvene slastice donosim vam recept za mousse bez jaja.

Sastojci:

  • 300 g slatkog vrhnja
  • 250 g kvalitetne tamne čokolade za kuhanje
  • dekoracija po želji ( kod mene “čipkasta čokoladna srca”koje možete sami izraditi a otkriti ću vam i kako )
  • za serviranje: po želji tučeno slatko vrhnje, maline, jagode

Priprema:

  1. Čokoladu nasjeckajte na sitne komadiće a možete je usitniti i u sjeckalici (samo pazite da je ne sameljete skroz sitno).Tako nasjeckanu čokoladu zatim stavite u zamrzivač jedno 30 minuta.
  2. U lončić stavite 120 ml slatkog vrhnja i zagrijavajte ga na nižoj temperaturi do točke vrenja ( pazite da vam ne zakuha).Izvadite čokoladu iz zamrzivača i preko nje prelijte zagrijano slatko vrhnje.Miješajte špatulom dok se čokolada ne otopi i sve lijepo poveže.Stavite sa strane da se smjesa ohladi.
  3. Ostatak slatkog vrhnja umutite u čvrsti šlag i zatim mu uz stalno miksanje polako u nekoliko navrata dodajte ohlađenu čokoladnu smjesu.
  4. Kad ste sve lijepo sjedinili dobivenu kremu rasporedite u staklene čaše ili zdjelice za serviranje i stavite ih u hladnjak da se dobro rashlade prije posluživanja.
  5. Čokoladni mousse možete poslužiti uz malo tučenog slatkog vrhnja i voće po želji – uz njega fino odgovaraju svježe maline ili jagode. A kako bi zadivili svoje goste otkriti ću vam i kako možete pripremiti ” čipkasta čokoladna srca “.

Čipkasta čokoladna srca

cokoladna srca priprema

Sastojci:

  • silikonski kalup za muffinse sa 8 otvora u obliku srca
  • oko 80 g tamne ili bijele čokolade za kuhanje
  • slastičarska dresing vrećica
  • par kapi ulja

Priprema:

  1. Tamnu ili bijelu čokoladu sitno nasjeckajte i otopite je na pari.
  2. Dok se čokolada topi silikonski kalup sa srcima okrenite na naopaku stranu i stavite na ravnu površinu, a zatim lagano premažite uljem
  3. Kad se čokolada rastopila stavite je u dresing vrećicu i sačekajte da se malo prohladi a onda uz pomoć tankog nastavka počnite ocrtavati srca, najprije ocrtajte rubove a onda iznutra svakog srca išarajte “čipkaste” uzorke
  4. Kalup stavite nekoliko sati u zamrzivač da se glazura stegne
  5. Kad se glazura stegnula, srca polako odvojite od silikonskog kalupa, posložite ih na pek papir i pohranite u hladnjak do upotrebe( najbolje da ih složite u plastičnu posudu sa poklopcem, a između stavite pek papir)
  6. Možete ih izraditi i u dvije boje, najprije otopite bijelu čokoladu i sa njom prošarajte po silikonskom kalupu i stavite u zamrzivač da se čokolada stegne. Izvadite iz zamrzivača pa onda praznine ispunite otopljenom tamnom čokoladom, ,opet stavite u zamrzivač da se čokolada stegne i kad se sve stegnulo polako odvojite od silikonskog kalupa.
  7. ” Čipkasta čokoladna srca ” možete koristiti i kao dekoraciju za torte i druge slastice.
Anamarija Gulić
Anamarija Gulić

Ja sam Anamarija, autorica gastro bloga “Srce od čokolade”. Dolazim iz Istre. Mami sam se počela “motati” oko lonaca od malih nogu. A kolače i jednostavna slana jela počela sam pripremati još u osnovnoj školi. Naučila sam puno od moje mame Zore koja je radila u restoranu cijeli život i bila vrsna kuharica. Puno sam naučila i od moje babe Rože i nonne Eufemije (od njih sam puno naučila o istarskoj tradicionalnoj kuhinji i o talijanskoj kuhinji). Moja kuhinja je moje malo carstvo, mjesto za opuštanje i uživanje u pripremi dobre klopice koju rado pripremam za mog supruga, našu obitelj ali i drage prijatelje. Najviše volim pripremati razne slastice a posebno one kojima je glavna namirnica čokolada jer kod mene oduvijek sve započinje i završava čokoladom. Uvijek volim isprobavati nešto novo i otkrivati nove namirnice. Osim na mom blogu već dugi niz godina objavljujem svoje recepte i na gastro portalu Coolinarika. Sa radošću ću moje recepte dijeliti sa vama i nadam se da ćete među njima naći nešto za sebe.

Kategorija: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Pečene punjene jabuke

Pečene jabuke punjene orasima i lješnjacima

Jabuku s punim pravom nazivamo – kraljicom voća. Mjesto je našla i u brojnim desertima, a ja vam donosim jednostavan i brz recept u kojem jabuka ostaje gotovo cijela, a unutar sebe skriva punjenje od orašastih …

ledeni vjetar

Ledeni vjetar

Ledeni vjetar slastica je koja osvaja srca svih slatkoljubaca. Ne samo da je impresivan izgledom, nego i okusom. Iako izgleda kompliciran za napraviti, zapravo je vrlo jednostavan. Idealan je kolač za proljetne i ljetne …

Prethodna objava: « Intervju s food blogericom: Bojana Kuliš Bubalo – Creative Happiness Club
Sljedeća objava: Dijeta s jabukama jabuka-za-mrsavljenje»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.