• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca
cokoladni mousse

Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca

Objavljeno: 30.01.2019. Autor: Anamarija Gulić

MOUSSE AU CHOCOLAT je poznati francuski desert u čaši za čiju se pripremu osim čokolade koriste i svježa jaja koja se termički ne obrađuju , pa bez obzira koliko privlačno izgleda mnogi zaziru od njegove pripreme kod kuće. Ali ne mora biti tako, za pripremu ove čuvene slastice donosim vam recept za mousse bez jaja.

Sastojci:

  • 300 g slatkog vrhnja
  • 250 g kvalitetne tamne čokolade za kuhanje
  • dekoracija po želji ( kod mene “čipkasta čokoladna srca”koje možete sami izraditi a otkriti ću vam i kako )
  • za serviranje: po želji tučeno slatko vrhnje, maline, jagode

Priprema:

  1. Čokoladu nasjeckajte na sitne komadiće a možete je usitniti i u sjeckalici (samo pazite da je ne sameljete skroz sitno).Tako nasjeckanu čokoladu zatim stavite u zamrzivač jedno 30 minuta.
  2. U lončić stavite 120 ml slatkog vrhnja i zagrijavajte ga na nižoj temperaturi do točke vrenja ( pazite da vam ne zakuha).Izvadite čokoladu iz zamrzivača i preko nje prelijte zagrijano slatko vrhnje.Miješajte špatulom dok se čokolada ne otopi i sve lijepo poveže.Stavite sa strane da se smjesa ohladi.
  3. Ostatak slatkog vrhnja umutite u čvrsti šlag i zatim mu uz stalno miksanje polako u nekoliko navrata dodajte ohlađenu čokoladnu smjesu.
  4. Kad ste sve lijepo sjedinili dobivenu kremu rasporedite u staklene čaše ili zdjelice za serviranje i stavite ih u hladnjak da se dobro rashlade prije posluživanja.
  5. Čokoladni mousse možete poslužiti uz malo tučenog slatkog vrhnja i voće po želji – uz njega fino odgovaraju svježe maline ili jagode. A kako bi zadivili svoje goste otkriti ću vam i kako možete pripremiti ” čipkasta čokoladna srca “.

Čipkasta čokoladna srca

cokoladna srca priprema

Sastojci:

  • silikonski kalup za muffinse sa 8 otvora u obliku srca
  • oko 80 g tamne ili bijele čokolade za kuhanje
  • slastičarska dresing vrećica
  • par kapi ulja

Priprema:

  1. Tamnu ili bijelu čokoladu sitno nasjeckajte i otopite je na pari.
  2. Dok se čokolada topi silikonski kalup sa srcima okrenite na naopaku stranu i stavite na ravnu površinu, a zatim lagano premažite uljem
  3. Kad se čokolada rastopila stavite je u dresing vrećicu i sačekajte da se malo prohladi a onda uz pomoć tankog nastavka počnite ocrtavati srca, najprije ocrtajte rubove a onda iznutra svakog srca išarajte “čipkaste” uzorke
  4. Kalup stavite nekoliko sati u zamrzivač da se glazura stegne
  5. Kad se glazura stegnula, srca polako odvojite od silikonskog kalupa, posložite ih na pek papir i pohranite u hladnjak do upotrebe( najbolje da ih složite u plastičnu posudu sa poklopcem, a između stavite pek papir)
  6. Možete ih izraditi i u dvije boje, najprije otopite bijelu čokoladu i sa njom prošarajte po silikonskom kalupu i stavite u zamrzivač da se čokolada stegne. Izvadite iz zamrzivača pa onda praznine ispunite otopljenom tamnom čokoladom, ,opet stavite u zamrzivač da se čokolada stegne i kad se sve stegnulo polako odvojite od silikonskog kalupa.
  7. ” Čipkasta čokoladna srca ” možete koristiti i kao dekoraciju za torte i druge slastice.
Anamarija Gulić
Anamarija Gulić

Ja sam Anamarija, autorica gastro bloga “Srce od čokolade”. Dolazim iz Istre. Mami sam se počela “motati” oko lonaca od malih nogu. A kolače i jednostavna slana jela počela sam pripremati još u osnovnoj školi. Naučila sam puno od moje mame Zore koja je radila u restoranu cijeli život i bila vrsna kuharica. Puno sam naučila i od moje babe Rože i nonne Eufemije (od njih sam puno naučila o istarskoj tradicionalnoj kuhinji i o talijanskoj kuhinji). Moja kuhinja je moje malo carstvo, mjesto za opuštanje i uživanje u pripremi dobre klopice koju rado pripremam za mog supruga, našu obitelj ali i drage prijatelje. Najviše volim pripremati razne slastice a posebno one kojima je glavna namirnica čokolada jer kod mene oduvijek sve započinje i završava čokoladom. Uvijek volim isprobavati nešto novo i otkrivati nove namirnice. Osim na mom blogu već dugi niz godina objavljujem svoje recepte i na gastro portalu Coolinarika. Sa radošću ću moje recepte dijeliti sa vama i nadam se da ćete među njima naći nešto za sebe.

Kategorija: Kreme i preljevi

Želite se zasladiti?

Išleri

Sigurno ne postoji osoba koja može reći kako barem jednom u životu nije uživala u slatkom. Danas slatko zaista podrazumijeva velik broj recepata, gdje možemo vidjeti velik broj kolača, torti, keksa i svih drugih slastica …

Džem od jagoda

Vjerojatno ste dosada imali priliku više puta u životu probati džem od nekog voća. No koliko se put dogodilo da niste znali razliku recimo između džema i marmelade. Nekima se vjerujemo to dogodilo barem jednom u životu, …

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina slobodno prilagodite sebi i svom ukusu. Recept za šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom Sastojci za palačinke: …

Prethodna objava: « Intervju s food blogericom: Bojana Kuliš Bubalo – Creative Happiness Club
Sljedeća objava: Dijeta s jabukama jabuka-za-mrsavljenje»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.