• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Kisela repa
Kisela repa, Foto: Jessmine/Shutterstock

Kisela repa

Objavljeno: 08.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Kisela repa postalo je tradicionalno domaće jelo kontinentalonog dijela Hrvatske. Radi se o jelu koje se uglavnom sprema zimi kada naše tijelo traži dodatni izvor energije, a koje će pružiti potreban izvor vitamina. Kiselu repu možete naći na tržnicama ili vakumiranu u brojnim većim dućanima.

Kisela repa, Foto: Jessmine/Shutterstock

Poznato je kako se kisela repa rjeđe priprema na salatu, sirova, a uglavnom se kuha kao varivo gdje se najboljom kombinacijom smatra sa zeljem i malo suhoga, bilo bunceka ili špeka. Repa se puno rjeđe kiseli zbog toga što sadržava mnogo vode i zbog toga što je pokvarljivija, a ako se kojim slučajem pokvari zna jako smrditi kada postane mekana.

Kisela repa:

  • sol
  • papar
  • crvena paprika
  • 400 g ukiseljene repe
  • 400 g kuhanog graha
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 50 g sušene janjetine

Uzmete janjetinu narežete je na malo manje komadiće te prodinstate zajedno sa lukom i češnjakom. Pomalo dodajete repu i  vodu, a pri kraju kuhanja dodajete kuhani grah koji još malo posolite i poparite nakon čega dodajete crvenu papriku.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Smokvenjak

Ako niste čuli, smokvenjak predstavlja tradicionalnu hranu primorskih krajeva, a posebno razna mjesta na samom otoku Cresu, gdje se već neko vrijeme njeguje tradicija očuvanja onog što su nam ostavili naši …

Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj …

Čokoladni kolač

Kada malo bolje pogledamo čokolada je postala zaista nezaobilazna namirnica praktički u svim slasticama, a pritom naravno mislimo na brojne kolače, torte, pa čak i napitke. Koliko je popularna svjedoči činjenica da velik …

Prethodna objava: « Varivo od graška
Sljedeća objava: Kroasan »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.