• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Jež torta
jez torta

Jež torta

Objavljeno: 13.01.2014. Autor: Dubravka Kalafatić

Jedna od djeci najomiljenijih torti zasigurno je “jež torta”. Ova torta pored toga što pruža pravi užitak za nepce, ujedno je zanimljivog oblika koji će razveseliti i one malo starije. Za pripremu ove jednostavne i brze torte potrebno je pripremiti lagani biskvit. Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.

jez torta

Žumanjke pjenasto pomiješajte sa šećerom, dodajte naribanu koricu limuna, brašno i ulje. Na posljetku lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Za kremu, pjenasto izmiješajte maslac i šećer, dodajte jaje, rum i rastopljenu čokoladu.

Pečeni biskvit izrežite na sitne kockice i uvaljajte u pripremljenu kremu. Tako pripremljeni biskvit pustite da malo ohladi pa oblikujte tortu u obliku ježa. Bademima ogulite kožicu uranjajući ih u kipuću vodu pa ih izrežite u dugoljaste štapiće. Ohlađenog ježa ukrasite bademima u svojstvu iglica, oči i njuške.

Sastojci:

Biskvit

  • 4 jaja
  • 120g šećera
  • 120g brašna
  • 1 limun
  • 4 žlice ulja

Krema

  • 250g maslaca
  • 200g šećera u prahu
  • 1 cijelo jaje
  • 150g čokolade
  • 1/2 dl ruma
  • 100g badema
  • 70g čokoladnih mrvica

Autor: D.K. Foto: kostrez/Shutterstock

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina slobodno prilagodite sebi i svom ukusu. Recept za šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom Sastojci za palačinke: …

kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate. Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova …

barbara kolac

Super brzi kolač

Izuzetno jednostavan i sočan kolač koji će se, ako ga samo jednom iskušate, zbog brzine pripreme vrlo često naći na vašem stolu. Što čekate, počastite svoja nepca ovim ukusnim, brzim receptom. Jaja miksajte sa šećerom …

Prethodna objava: «hrenovke u tijestu Hrenovke u tijestu
Sljedeća objava: Kolač s višnjama kolac s visnjama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.