Jedna od djeci najomiljenijih torti zasigurno je “jež torta”. Ova torta pored toga što pruža pravi užitak za nepce, ujedno je zanimljivog oblika koji će razveseliti i one malo starije. Za pripremu ove jednostavne i brze torte potrebno je pripremiti lagani biskvit. Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
Žumanjke pjenasto pomiješajte sa šećerom, dodajte naribanu koricu limuna, brašno i ulje. Na posljetku lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Za kremu, pjenasto izmiješajte maslac i šećer, dodajte jaje, rum i rastopljenu čokoladu.
Pečeni biskvit izrežite na sitne kockice i uvaljajte u pripremljenu kremu. Tako pripremljeni biskvit pustite da malo ohladi pa oblikujte tortu u obliku ježa. Bademima ogulite kožicu uranjajući ih u kipuću vodu pa ih izrežite u dugoljaste štapiće. Ohlađenog ježa ukrasite bademima u svojstvu iglica, oči i njuške.
Sastojci:
Biskvit
- 4 jaja
- 120g šećera
- 120g brašna
- 1 limun
- 4 žlice ulja
Krema
- 250g maslaca
- 200g šećera u prahu
- 1 cijelo jaje
- 150g čokolade
- 1/2 dl ruma
- 100g badema
- 70g čokoladnih mrvica
Autor: D.K. Foto: kostrez/Shutterstock