• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Pereci u novom ruhu – mali zalogajčići
Slana peciva

Pereci u novom ruhu – mali zalogajčići

Objavljeno: 14.03.2019. Autor: Irena Gavran

Još jedan recept koji odiše jednostavnošću, savršen za druženja jer je dovoljno pripremiti neki lagan i brz umak ili tek narezati ono najbolje “pod 45” 😂.

Pereci kao zalogajčići

Slani zalogajčići

Sastojci za tijesto:

  • 300g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 7g suhog kvasca
  • 200 – 230ml mlake vode

Sastojci za premaz:

  • 230ml vrele vode
  • 20g side bikarbone
  • Krupna morska sol
  • 80g otopljenog maslaca

Priprema:

  1. Prvo napravite tijesto tako da ćete sjediniti sve sastojke. Dodajte prvo 200ml vode pa po potrebi ulijete još malo, jer tijesto i treba biti mekano.
  2. Mijesite ga bar 5 minuta dok ne postane glatko i mekano.
  3. Tijesto pobrašnite, stavite u posudu, prekrijete krpom i stavite na toplo mjesto da se diže pola sata.

Za to vrijeme napravite premaz.

  1. Vodu stavite da proključa, pa ubacite sodu bikarbonu i miješajte da se soda otopi.
  2. Ostavite sa strane. Sad upalite pećnicu na 200 stupnjeva i obložite tepsiju papirom za pečenje. Vratite se na tijesto.
  3. Na pobrašnjenoj površini tijesto podijelite na 4 dijela. Rukama formirajte uže od jedne kuglice tijesta, cca 30-40cm dugačko.
  4. Nožem režite komadiće tijesta i ubacujte u posudu sa vodom i sodom.
  5. Kad ste sve izrezali, ostavite tijesto da stoji minuticu u smjesi.
  6. Tijesto vadite iz tekućine i slažite na pripremljenu tepsiju. Pospite malo sa krupnom soli (sezamom, kimom ili čim već volite).
  7. Pecite 12-15 minuta.

Kad su zalogajčići pečeni, premažite ih otopljenim maslacem (u koji možete staviti sitno sjeckanog češnjaka i peršina).

Slana peciva

Dobar tek!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

torta od malina

Neodoljivo brza torta od malina

Vjerojatno ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije probala nešto slatko, a pritom najviše mislimo na kolače i torte. Probali bi sve te slatke divote, no kad se maline spoje s pregrštom osvježavajuće kreme i …

bozicni-kolacici

Fudge od kvinoje

Pazite na kalorije, a imate ogromnu želju za nečim slatkim? Ovo je desert kojeg ćete obožavati jer je optimalan izvor proteina, a gotov je za samo 20-ak minuta! Kvinoja se najčešće opisuje kao "žitarica" (iako se …

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Prethodna objava: «Čokoladni ganache Čokoladni ganache
Sljedeća objava: Kroštule – tradicionalna slastica koju ćete obožavati krostule»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.