• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Pereci u novom ruhu – mali zalogajčići
Slana peciva

Pereci u novom ruhu – mali zalogajčići

Objavljeno: 14.03.2019. Autor: Irena Gavran

Još jedan recept koji odiše jednostavnošću, savršen za druženja jer je dovoljno pripremiti neki lagan i brz umak ili tek narezati ono najbolje “pod 45” 😂.

Pereci kao zalogajčići

Slani zalogajčići

Sastojci za tijesto:

  • 300g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 7g suhog kvasca
  • 200 – 230ml mlake vode

Sastojci za premaz:

  • 230ml vrele vode
  • 20g side bikarbone
  • Krupna morska sol
  • 80g otopljenog maslaca

Priprema:

  1. Prvo napravite tijesto tako da ćete sjediniti sve sastojke. Dodajte prvo 200ml vode pa po potrebi ulijete još malo, jer tijesto i treba biti mekano.
  2. Mijesite ga bar 5 minuta dok ne postane glatko i mekano.
  3. Tijesto pobrašnite, stavite u posudu, prekrijete krpom i stavite na toplo mjesto da se diže pola sata.

Za to vrijeme napravite premaz.

  1. Vodu stavite da proključa, pa ubacite sodu bikarbonu i miješajte da se soda otopi.
  2. Ostavite sa strane. Sad upalite pećnicu na 200 stupnjeva i obložite tepsiju papirom za pečenje. Vratite se na tijesto.
  3. Na pobrašnjenoj površini tijesto podijelite na 4 dijela. Rukama formirajte uže od jedne kuglice tijesta, cca 30-40cm dugačko.
  4. Nožem režite komadiće tijesta i ubacujte u posudu sa vodom i sodom.
  5. Kad ste sve izrezali, ostavite tijesto da stoji minuticu u smjesi.
  6. Tijesto vadite iz tekućine i slažite na pripremljenu tepsiju. Pospite malo sa krupnom soli (sezamom, kimom ili čim već volite).
  7. Pecite 12-15 minuta.

Kad su zalogajčići pečeni, premažite ih otopljenim maslacem (u koji možete staviti sitno sjeckanog češnjaka i peršina).

Slana peciva

Dobar tek!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Američki chocolate chip cookies

Vjerojatno ne postoji domaćica koja jednom u svom životu nije oduševila svoje ukućane s ovom ukusnom poslasticom. Radi se o pravom američkom desertu koji je zahvaljujući jednostavnosti pripreme doživio razne varijacije i …

limun ploske

Limun ploške

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa od jaja, šećera, rastopljenoga maslaca, ribane korice limuna i mlijeka umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte svaki na cca pola centimetra …

Palačinke s orasima

Brze i ukusne palačinke s orasima

Postoji li netko tko ne voli palačinke? Sumnjamo! Najukusnije su one koje nas vraćaju u djetinjstvo i obuzimaju nas lijepim osjećajima topline i sreće. A jedne od takvih su vječno popularne palačinke s orasima. Mekane, …

Prethodna objava: «Čokoladni ganache Čokoladni ganache
Sljedeća objava: Kroštule – tradicionalna slastica koju ćete obožavati krostule»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.