• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Pereci u novom ruhu – mali zalogajčići
Slana peciva

Pereci u novom ruhu – mali zalogajčići

Objavljeno: 14.03.2019. Autor: Irena Gavran

Još jedan recept koji odiše jednostavnošću, savršen za druženja jer je dovoljno pripremiti neki lagan i brz umak ili tek narezati ono najbolje “pod 45” 😂.

Pereci kao zalogajčići

Slani zalogajčići

Sastojci za tijesto:

  • 300g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 7g suhog kvasca
  • 200 – 230ml mlake vode

Sastojci za premaz:

  • 230ml vrele vode
  • 20g side bikarbone
  • Krupna morska sol
  • 80g otopljenog maslaca

Priprema:

  1. Prvo napravite tijesto tako da ćete sjediniti sve sastojke. Dodajte prvo 200ml vode pa po potrebi ulijete još malo, jer tijesto i treba biti mekano.
  2. Mijesite ga bar 5 minuta dok ne postane glatko i mekano.
  3. Tijesto pobrašnite, stavite u posudu, prekrijete krpom i stavite na toplo mjesto da se diže pola sata.

Za to vrijeme napravite premaz.

  1. Vodu stavite da proključa, pa ubacite sodu bikarbonu i miješajte da se soda otopi.
  2. Ostavite sa strane. Sad upalite pećnicu na 200 stupnjeva i obložite tepsiju papirom za pečenje. Vratite se na tijesto.
  3. Na pobrašnjenoj površini tijesto podijelite na 4 dijela. Rukama formirajte uže od jedne kuglice tijesta, cca 30-40cm dugačko.
  4. Nožem režite komadiće tijesta i ubacujte u posudu sa vodom i sodom.
  5. Kad ste sve izrezali, ostavite tijesto da stoji minuticu u smjesi.
  6. Tijesto vadite iz tekućine i slažite na pripremljenu tepsiju. Pospite malo sa krupnom soli (sezamom, kimom ili čim već volite).
  7. Pecite 12-15 minuta.

Kad su zalogajčići pečeni, premažite ih otopljenim maslacem (u koji možete staviti sitno sjeckanog češnjaka i peršina).

Slana peciva

Dobar tek!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Mini kuglofi koji će vas osvojiti na prvi pogled

Dok sužavamo izbor kolača za blagdane, pišem Vam recept za odlične, ukusne, jednostavne i sočne mini kuglofe. Trenutno sam zapela na ovim suhim kolačima jer se trudim udovoljiti baki i dedi maksimalno. No moram reći, …

kolač od naranče

Kolač od naranče

Kolač od naranče sjajan je odabir za ove vruće ljetne dane. To višenamjensko citrusno voće, koje toliko volimo jesti samo ili ga ujutro cijedimo za osvježavajući napitak koji budi organizam, kao stvoreno je za lagani …

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

Prethodna objava: «Čokoladni ganache Čokoladni ganache
Sljedeća objava: Kroštule – tradicionalna slastica koju ćete obožavati krostule»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.