• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Cordon bleu
cordon bleu
Cordon bleu, Foto: margouillat photo/Shutterstock

Cordon bleu

Objavljeno: 17.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Cordon bleu prevedeno sa francuskog značilo bi plava vrpca, ali bez obzira na ime ovo jelo svoje podrijetlo vuče u Švicarskoj. Relativno je novo i smatra se kako je nastalo oko 1940. Radi se  o jelu koje se može načiniti od teletine, svinjetine ili piletine i u ovo meso zamatamo sir. Zatim sve zajedno pohamo u dubokom ulju ili pak na tavi. Postoje varijacije u kojima se u cordon bleu stavlja i šunka.

cordon bleu
Cordon bleu, Foto: margouillat photo/Shutterstock

Danas vam  predlažemo teleći cordon bleu. Odreske malo istucite batićem za meso kako bi omekšali i zatim ih natrljajte solju i paprom. Položite na njih narezanu šunku i sir, ali imajte na umu da ne slažete ove sastojke skroz do ruba jer će se sir otopiti, pa ostavite mjesta da se ima gdje proširiti.

Sada možete dodati neke začine po želji i zamotati meso u čvrstu roladu. Ove roladice ispohajte na klasičan način valjajući ih prvo u brašno, zatim u jaja i naposlijetku u mrvice. Nakon što je odstajalo ovako 5 minuta ponovite postupak s jajem i mrvicama. Potopite ih u vruće ulje na 8 minuta i kada poprime lijepu boju gotovi su. Poslužite s prilogom po želji. Sjajno pristaje uz krimpir, a od salata bismo preporučili zelenu salatu ili radič. Želimo vam dobar tek!

Sastojci:

  • krušne mrvice
  • brašno
  • 2  jaja
  • 6 šnita šunke
  • 12 šnita sira
  • 6 telećih odrezaka
  • sol i papar
  • začini po želji

Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta s malinama i jogurtom

Osvježavajuća torta s malinama i jogurtom

Danas imam za vas ovu laganu, svježu i vrlo ukusnu tortu, prekrasna kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama. Sastojci potrebni za biskvit: 2 jaja 40 g glatkog brašna 15 g …

vanilin kiflice

Vanilin kiflice s orasima koje se tope u ustima

Vjerojatno ste još kao djeca razmišljali kako ćete jednog dana poput svoje mame i bake stajati u kuhinji s nekoliko recepata i pripremati neke od ukusnijih kolača. Za sve one koji su o tome razmišljali dan je došao i sad …

Slatka bomba: Snickers tart

Tartovi i pite su deserti po mojoj mjeri. Volim eksperimentirati s nadjevima i punjenjima i čuditi se kako je svaka kombinacija sve bolja i bolja. Ovo je recept za tart koji me okusom jako podsjeća na Snickers sa …

Prethodna objava: «kus kus Kus kus
Sljedeća objava: Štrudla od jabuka štrudla od jabuka»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.