• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Gusta juha od vrganja
gusta juha od vrganja
Gusta juha od vrganja, Foto: marco mayer/Shutterstock

Gusta juha od vrganja

Objavljeno: 21.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Gljive su doista podcjenjena namirnica u našoj kuhinji i osim na pizzi i tu i tamo u kojem umaku, većina nas ih vrlo rijetko koristi. Zašto ne biste ovoga ljeta iskoristili divne vrganje kako biste napravili ukusnu, zasitnu i hranjivu gustu juhu?

gusta juha od vrganja
Gusta juha od vrganja, Foto: marco mayer/Shutterstock

Prvo će biti potrebno dobro očistiti vrganje od svih ostataka zemlje koji bi se na njima mogli naći, posebice prtipazite na područje ispod klobučića. Zatim ih posušite i narežite na tanke ploške. Peršin, luk i češnjak također očistite i nasjeckajte što sitnije možete. Narežite aromatično bilje i bacite ga da se pirja na tavicu u kojoj ste rastopili i zagrijali maslac.

Kada se malo popirjalo vrijeme je da ubacite narezane gljive, pasiranu rajčicu i vrući temeljac mesne juhe. Dobro promiješajte i pustite da se kuha 30 minuta. Sada posložite na 4 tanjura kriške kruha koji ste prethodno popržili. U odvojenoj posudi istucite jaja, polovicu sira, sol i papar. Dodajte jednu žlicu juhe i dobro zamiješajte pjenjačom.

Ovu smjesu izlijte u posudu u kojo se nalaze gljive i pustite sve neka malo odstoji. Sada možete raspodijeliti smjesu na tanjure i preliti je preko kruščića. Stavite ostatak sira kao prilog na stol kako bi si svatko mogao po vrhu posipati još sira po želji. Dobar tek!

Sastojci:

  •         400g svježih vrganja
  •         400 g rajčica
  •         svežanj peršina
  •         30 g maslaca
  •         2 jaja
  •         češanj češnjaka
  •         1 l mesne juhe
  •         1 veliki luk
  •         3 žlice ribanog punomasnog sira
  •         sol i papar
  •        4 šnite prepečenog kruha (najbolje bi bilo da bude domaći no nije nužno)

Autor: L.K.

 

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

veganski muffini s borovnicama

Veganski muffini s borovnicama

Koliko vam se puta dogodilo da vam se u nedjelju popodne jede nešto slatko, a taman ste se ušuškali pod dekicu i nema šanse da izlazite u dućan? U takvim situacijama ja uglavnom pojedem par datulja ili neku skrivenu …

kruske s vocem

Kruške punjene suhim voćem

Kruška je slatko voće mekane i lagano zrnato teksture, bogata sokom. Dobar je izvor dijetalnih vlakana te antioksidanata što je svrstava u skupinu idealnih namirnica za jačanje imunološkog sustava. Kuhane kruške izvrsno …

torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete …

Prethodna objava: «čokoladni mousse Čokoladni mousse
Sljedeća objava: Domaći kruh domaći kruh»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.