• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Sočni savici od đumbira
savici od dumbira

Sočni savici od đumbira

Objavljeno: 15.12.2018. Autor: Nina Stojanov

Đumbir… Tu biljku sam odlučila svrstati u mojih top 5 namirnica ove zime.

Njega također smatraju jednom vrstom afrodizijaka, ali i jako dobrim izvorom vitamina i čuvara zdravlja.

Kad jednom skuhate šalicu čaja od đumbira poželjet ćete ga još više. Štoviše, ja sam ga poželjela ovaj put u kolačima.

Probajte moje malene, sočne i ukusne savitke od đumbira.

socni savici od dumbira

 

Sastojci za otprilike 12 savitaka:

Krema:

  • Po 15 dag maslaca i šećera
  • 3 žumanjka
  • Korica od 3 limuna, njihov sok
  • 1 đumbir.

Biskvit:

  • 4 žumanjka
  • 5 dag šećera
  • 3 bjelanjka
  • 6 dag brašna
  • Naribana korica limuna
  • Naribani komad đumbira.

Priprema

Najprije ćemo napraviti kremu:

  1. U posudu stavite žumanjke i šećer i miješajte dok se ne otopi smjesa.
  2. Dodajte naribane korice od limuna i đumbira i ocijeđeni sok od limuna.
  3. Miješajte dok ne zakuha.
  4. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

Priprema biskvita:

  1. Za biskvit najprije izradite žumanjke i šećer pa dodajte izrađeni šlag od bjelanjaka i brašno.
  2. Na kraju umiješajte naribani limun i đumbir.
  3. Na lim stavite papir za pečenje i premažite ga smjesom.
  4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °c oko 8-10 min samo da poprimi žutu boju.
  5. Izvadite, iskrenite biskvit i pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite da odstoji.
  6. Kad se ohladi, odstranite papir za pečenje.
  7. Biskivit premažite kremom i zarolajte.
  8. Režite na malene savitke.
  9. Pospite ih šećerom u prahu.

savici od dumbira

U slast!

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Jogurt, namirnica bogata proteinima

Jogurt je mliječni proizvod koji se dobiva prirodnim putem, pasterizacijom mlijeka u kojoj mliječni šećer prelazi u mliječnu kiselinu. Danas se ovaj kemijski proces najviše koristi u prehrambenoj industriji koja je …

Zdrava domaća čokolada u muffins košaricama

Kao dio poziva našim čitateljima da podijele s nama svoje muffine, za oko nam je zapala ova super čokolada u muffin košaricama, a vlasnica recepta je naša čitateljica Melita Rukavina. Čokolada, muffin košarice, nama …

brownie

Browniesi s tamnom čokoladom

Browniesi s tamnom čokoladom bit će idealan desert za sve ljubitelje kvalitetnijih čokolada, s većim postotkom kakaa i gorčine. Ovaj savršeni kolač topi se u ustima već nakon prvog zalogaja. Idealne je teksture, iznutra …

Prethodna objava: « Helena Jakoliš vas daruje knjigom Zdravo i slasno – bez glutena
Sljedeća objava: Dobitnik knjige “Zdravo i slasno – bez glutena” »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.