• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Sočni savici od đumbira
savici od dumbira

Sočni savici od đumbira

Objavljeno: 15.12.2018. Autor: Nina Stojanov

Đumbir… Tu biljku sam odlučila svrstati u mojih top 5 namirnica ove zime.

Njega također smatraju jednom vrstom afrodizijaka, ali i jako dobrim izvorom vitamina i čuvara zdravlja.

Kad jednom skuhate šalicu čaja od đumbira poželjet ćete ga još više. Štoviše, ja sam ga poželjela ovaj put u kolačima.

Probajte moje malene, sočne i ukusne savitke od đumbira.

socni savici od dumbira

 

Sastojci za otprilike 12 savitaka:

Krema:

  • Po 15 dag maslaca i šećera
  • 3 žumanjka
  • Korica od 3 limuna, njihov sok
  • 1 đumbir.

Biskvit:

  • 4 žumanjka
  • 5 dag šećera
  • 3 bjelanjka
  • 6 dag brašna
  • Naribana korica limuna
  • Naribani komad đumbira.

Priprema

Najprije ćemo napraviti kremu:

  1. U posudu stavite žumanjke i šećer i miješajte dok se ne otopi smjesa.
  2. Dodajte naribane korice od limuna i đumbira i ocijeđeni sok od limuna.
  3. Miješajte dok ne zakuha.
  4. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

Priprema biskvita:

  1. Za biskvit najprije izradite žumanjke i šećer pa dodajte izrađeni šlag od bjelanjaka i brašno.
  2. Na kraju umiješajte naribani limun i đumbir.
  3. Na lim stavite papir za pečenje i premažite ga smjesom.
  4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °c oko 8-10 min samo da poprimi žutu boju.
  5. Izvadite, iskrenite biskvit i pokrijte ga vlažnom krpom i ostavite da odstoji.
  6. Kad se ohladi, odstranite papir za pečenje.
  7. Biskivit premažite kremom i zarolajte.
  8. Režite na malene savitke.
  9. Pospite ih šećerom u prahu.

savici od dumbira

U slast!

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina slobodno prilagodite sebi i svom ukusu. Recept za šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom Sastojci za palačinke: …

zdravi nougat namaz od ljesnjaka

Zdravi nougat namaz od lješnjaka

Lješnjak... To malo okruglo čudo koje nam priroda daje, bogato proteinima i dobrim mastima. Osim što imaju odličan okus i vrlo su zdravi, lješnjaci štite od bolesti srca, obiluju blagotvornim antioksidansima, mineralima …

Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj …

Prethodna objava: « Helena Jakoliš vas daruje knjigom Zdravo i slasno – bez glutena
Sljedeća objava: Dobitnik knjige “Zdravo i slasno – bez glutena” »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.