• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Salate / Waldorfska salata
Waldorfska salata, Foto: Robyn Mackenzie/Shutterstock

Waldorfska salata

Objavljeno: 21.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Ako se inače smatrate ljubiteljem salata i njihovih kvalitetnih sastojaka, tada vam savjetujemo da malo obratite pozornost na sljedećih par rečenica.

Waldorfska salata, Foto: Robyn Mackenzie/Shutterstock

Danas zaista možemo reći kako postoji velik izbor jela kada mislimo na salate, od onih jednostavnijih koja se poslužuju kao dodatak jelima, do onih malo zahtjevnijih i konkretnijih koje možete jesti same.

Među takve salate svakako možemo ubrojiti i čuvenu Waldorf salatu koja slovi kao jednostavna za pripremu, ali zato ništa manje vrhunskog okusa.

Waldorfska salata:

  • 60 g grožđa
  • 50 g nasjeckanih oraha
  • 100 ml majoneze
  • 30 ml bijelog octa
  • 1 jabuka (oguljena i narezana)
  • 1 stabiljka celera

Uzmete neku veću zdjelu u kojoj ćete najprije izmješati majonezu sa octom, nakon čega ćete dodati jabuke, celer, grožđe i orahe. Sve to potrebno je dobro izmješati i zasoliti te popapriti. Kod Waldorf salate treba istaknuti kako se ona poslužuje isključivo kao hladna salata.

Kategorija: Salate

Želite se zasladiti?

milchschnitte s jagodama

Kinder Milchschnitte s jagodama

Dijete u meni nikad ne miruje. 🤭 Sjećam se prije par godina kad sam pronašla ovaj recept na jednom blogu, zapisala ga u svoju tekicu s receptima a onda ga konačno i napravila. Ajme, baš sam bila sretna. Što je uspio i …

kremasti kolači

Kremasti kolači

Više puta u životu mogli smo čuti kako velik broj žena komentira kako se ne usudi spremati kolače zato što smatraju kako nemaju previše talenta. Možemo reći da ih je strah svaki put znao zakočiti kad bi se odlučile na …

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

Prethodna objava: « Juha od koprive
Sljedeća objava: Savijača od sira »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.