• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Varivo od poriluka
Varivo od poriluka, Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Varivo od poriluka

Objavljeno: 29.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Varivo od poriluka jedno je od onih jela koje djeca baš i ne vole, budući da po njima ne sadrži ništa ukusno i ono što bi moglo odgovarati njihovim nepcima. Za razliku od djece, odrasli uglavnom vole ovo jelo i to ponajviše jer predstavlja svojevrsnu zaštitu za njihov organizam u slučaju raznih viroza.

Varivo od poriluka, Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Varivo od poriluka je tip hrane poznato kao kombinacija koja obiluje vitaminima, a koje je zdravo za probavu i naravno ukusno. Smatramo kako bi ga trebalo konzumirati barem jednom u tjednu.

Varivo od poriluka:

  • 1 kg poriluka
  • 1 glavica luka
  • maslinovo ulje
  • 50 g celera
  • 50 g pancete
  • sol
  • papar
  • 200 g krumpira
  • 1 mrkva

Potrebno je prije svega očistiti poriluk te ga narezati na kolutove nakon čega ih stavljate u lonac od litru vode, gdje ćete čekat da se skuha. Za to vrijeme u drugoj posudi na maslinovom ulju trebate popržiti nasjeckano povrće: luk, češnjak, mrkvu i celer te začiniti solju i dodati krumpir narezan na kockice. Pirjati nekoliko minuta te podliti vodom i poklopiti. Varivo je potrebno kuhati otprilike 30 minuta.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase. Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da …

tart s bobicasim vocem

Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem

Iako nije sezona bobičastog voća, želim s vama podijeliti ovaj recept jer mi se čini kao zgodna ideja za Valentinovo. Jagode obično tada preplave naše trgovine, istina uvozne, ali po povoljnim cijenama. :) Možete …

čokoladni keksići

Savršeno čokoladni keksi

Kekse već duže vrijeme smatramo svakodnevnim, nezaobilaznim desertom, a tu, naravno, podrazumijevamo čokoladne kekse, čajne kekse i sve ostale koje možete naći i kupiti u trgovinama. Mogućnosti su beskrajne. Čokoladni …

Prethodna objava: « Grah varivo
Sljedeća objava: Umak od gljiva »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.