Varivo od poriluka jedno je od onih jela koje djeca baš i ne vole, budući da po njima ne sadrži ništa ukusno i ono što bi moglo odgovarati njihovim nepcima. Za razliku od djece, odrasli uglavnom vole ovo jelo i to ponajviše jer predstavlja svojevrsnu zaštitu za njihov organizam u slučaju raznih viroza.
Varivo od poriluka je tip hrane poznato kao kombinacija koja obiluje vitaminima, a koje je zdravo za probavu i naravno ukusno. Smatramo kako bi ga trebalo konzumirati barem jednom u tjednu.
Varivo od poriluka:
- 1 kg poriluka
- 1 glavica luka
- maslinovo ulje
- 50 g celera
- 50 g pancete
- sol
- papar
- 200 g krumpira
- 1 mrkva
Potrebno je prije svega očistiti poriluk te ga narezati na kolutove nakon čega ih stavljate u lonac od litru vode, gdje ćete čekat da se skuha. Za to vrijeme u drugoj posudi na maslinovom ulju trebate popržiti nasjeckano povrće: luk, češnjak, mrkvu i celer te začiniti solju i dodati krumpir narezan na kockice. Pirjati nekoliko minuta te podliti vodom i poklopiti. Varivo je potrebno kuhati otprilike 30 minuta.