• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Varaždinski klipići
Varaždinski klipići, Foto: /Flickr

Varaždinski klipići

Objavljeno: 29.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Ako niste probali klipiće grada Varaždina obavezno ih probajte. Naime radi se o zaista ukusnom pecivu koje se sprema prema jednoj staroj i tradicionalnoj recepturi koja oduševljava svaki put kad ju krenemo proučavati.

Varaždinski klipići, Foto: Mike Poresky/Flickr

Smatramo kako grad koji iza sebe ima zaista bogatu povijest na pravi način nastavlja ono što su nekada pokrenuli naši preci. Dakle ako ste ljubitelj raznih peciva i smatrate kako biste mogli samo to jesti, tada vam savjetujemo da probate čuvene klipiće.

Ako vam se ne ide svaki put do Varaždina, tada vam savjetujemo da ih probate napraviti sami, za što vam treba dobar recept i naravno volja da napravite nešto novo i prije svega ukusno čime ćete razveseliti sve prisutne.

Varaždinski klipići:

  • 8 dag kvasca
  • ½ dag soli
  • 1 kg brašna
  • 2 dcl ulja
  • ½ g kumina
  • 6 dcl mlijeka
  • 2 dag šećera
  • pola jajeta

Znači uzmete kvasac zmrvite ga te pomiješate s malo toplog mlijeka, brašna i šećera. Nakon toga umijesite ostatak tijesta da bude rahlo nakon čega ga ostavimo da se diže otprilike pola sata. Nakon što se digne napravite iz jednog dijela 25 komada koje potom složite u kruščiće na pouljenu posudu za pečenje.

Tijesto zamatate od dolje prema gore i rastežite ga tako da klipići budu dugi 25 cm. Ponovno ih složite u posudu za pečenje i pustite da se dignu, premažite ih žumanjkom i pospite kuminom. Pecite na 200 stupnjeva na otprilike 12 minuta.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom

Upijam sunce, odmaram mozak od svih problema, odmaram želudac od silnih ćevapa i pljeskavica koje sam pojela za 1.maj. I živim na ovom semifreddu. Toliko je savršen da će kod nas vjerojatno biti cijelo ljeto na meniju. …

Topli lava cake od bijele čokolade

Dan je savršen za ovakav desert - topli lava cake od bijele čokolade. Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo! Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Prethodna objava: « Hladna pašta
Sljedeća objava: Smokvenjak »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.