Kuhana teletina i junetina posebno su ukusne kada se posluže uz malo hrena. Samo mali dio tog sočnog i jakog umaka dovoljno je da osjetite koliko kuhano meso može biti ukusno. Umak od hrena možete sami napraviti uz pomoć nekoliko namirnica i pritom dozirati koliko želite da okus bude intenzivan.
Uzmite komad maslaca i rastopite ga te dodajte malo brašna ili gustina kako bi napravili zapršku. Ne pržite dugo da vam smjesa ne bi previše potamnila, a nakon toga dodajte mlijeko i miješajte bez prestanka, dodajte soli te usitnjenog hrena i nastavite kuhati između 5 i 10 minuta. Umak poslužite uz kuhano meso po želji.
Za umak od hrena vam je potrebno:
- 2 žlice hrena
- 4 žlice gustina ili brašna
- malo soli
- 6 dcl mlijeka
- 4 žlice maslaca
Autor: S.Š., Foto: ffolas/Shutterstock