Vjerujete li i vi u onu izrečicu da su školjke afrodizijak? One se smatraju hranom sreće jer uklanjaju depresiju.
Školjkama rumenkama i lakirkama meso je predivnog okusa. Uglavnom se spremaju kao sve ostale školjke, a ja sam s vama odlučila podijeliti ovaj specifičan način.
Recept za školjke iz pećnice:
Sastojci:
- 10-ak školjki
- 3 – 4 češnja češnjaka
- Mala vezica peršina
- 1 jušna žl. prezli
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Školjke kratko prokuhati samo da se otvore
- Isjeckajte peršin i češnjak i pomješajte s prezlama i maslinovim uljem tako da vam smjesa bude kompaktna, glatka i kremasta
- Nadjenite školjke i stavite ih peći u pećnicu na 200°C na 15-ak minuta.
To je to! Dobar tek!

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.