Ovo je jedan od recepata koji je jako dugo zapisan u mojim knjižicama recepata. Kako obožavam deserte obogaćene rumom, ovaj mi je jedan od dražih. Brzo gotov, još brže nestane.
Recept za domaće rum pločice
Sastojci:
- 300g krumpira
- 300g mljevenog keksa (petit, plazma…)
- 200g čokolade za kuhanje ili tamne
- 140g margarina
- 200g šećera u prahu
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice ruma
- 1 žlica ulja
Priprema:
- Skuhati krumpir, a zatim ocijediti i ispasirati.
- Krumpiru dodati 100g čokolade i 100g margarina i miješati dok se smesa ne sjedini.
- Čokolada i margarin će se otopiti od topline krumpira, ali ih možete otopiti i na pari pa sjediniti.
- Zatim dodajte mljeveni keks, šećer u prahu, kakao i rum.
- Kolačiće možete formirati i rukama u željeni oblika, a ja smjesu razvijem između 2 papira za pečenje i izreže nožem pločice.
Od ove smjese se dobije oko 45 prutića.
Kolačiće stavite na hlađenje da se stisnu na pola sata, sat…
Glazura:
Na pari otipite 100g čokolade i 40g margarina sa žlicom ulja, a kolačiće onda možete umakati pojedinačno ili ih preliti.
A možete još ukrašavati po želji…
U slast!

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.