Vjerojatno ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije probala nešto slatko, a pritom najviše mislimo na kolače i torte. Probali bi sve te slatke divote, no kad se maline spoje s pregrštom osvježavajuće kreme i laganom biskvitnom podlogom, dobije se torta koja nestaje s tanjura dok si rekao “torta”.
Savršena tijekom vrućih ljetnih mjeseci, ova torta od malina “razoružat” će i one koji nisu inače ljubitelji osvježavajućih voćnih kolača i torti. U nastavku se nalazi recept za jednu od torti koju često radimo, koja je brzo gotova, i koja se još brže pojede.
Sastojci za tortu od malina
- 250 g maslina
- 20 g maslaca
- 1 vrećica instant želatine
- 40 ml narančinog soka
- 300 g kravljeg sira
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica meda
- 100 ml slatkog vrhnja
- 200 g Ricotta sira
- malo vode
- 200 g Petit Beurre keksa
Priprema torte od malina
- Prvo usitnite (sameljite) kekse te im dodajte maslac, sok od jedne naranče i vanilin šećer.
- Kada je smjesa kompaktna, stavitu ju u kalup i poravnajte žlicom (utisnite da se dobro “sljubi”). Važno je ostaviti ju da malo odstoji, a za to vrijeme napravite kremu.
- Kravlji sir, Ricottu, slatko vrhnje, instant želatinu i vodu izmiksajte. Kada je gotovo izlijte smjesu u kalup na biskvit i ostavite u hladnjaku da se stisne.
Po izboru možete na vrh staviti maline i preliti voćnim preljevom za torte, samo pratite upute na vrećici i gotovi ste za tren oka.
To je to! Najbrža, osvježavajaća torta od malina veoma slična cheesecake-u s malinama koji se topi u ustima, a s malim modifikacijama. Slobodno sami izaberite za što ste trenutno raspoloženi. Ako ste ljubitelj malina, svakako preporučujemo da probate i muffine s malinama koji će napraviti eksploziju okusa na vašim nepcima ili još jednu osvježavajuću inačicu torte s malinama u kombinaciji s jogurtom. U slast!
Foto: Suzy Hazelwood/Pexels