Danas za vas imam ukusan i osvježavajuć desert inspiriran toplim i sunčanim danom! Kremasti sloj čokolade i ukusne maline čine okus ove sočne torte gotovo savršenim.
Recept za tortu od malina i čokolade
Sastojci za biskvit
- 2 jaja
- 40 g glatkog brašna
- 15 g gustina
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice šećera u prahu
Sastojci za kremu od malina
- 300 g malina
- 80 g šećera
- 2 žlice soka od limuna
- vrećica želatine + 4 žlice hladne vode
Sastojci za čokoladnu kremu
- 150 g čokolade
- 90 ml slatkog vrhnja
- pola vrećice želatine + 2 žlice hladne vode
Sastojci za mascarpone kremu
- 500 g mascarponea
- 400 ml slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera u prahu
Priprema biskvita
- Mikserom dobro izradite jaja i šećer
- Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte
- Smjesu istresite u kalup promjera 24 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje
- Biskvit pecite na 180*C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom)
- Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi
Priprema kreme od malina
- Prokuhajte maline, šećer i limunov sok da dobijete sirup od malina te propasirajte kroz cjedilo
- Ostavite umak da se ohladi i namočite želatinu u vodi da nabubri
- Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu
Priprema čokoladne kreme
- Natrgajte čokoladu i prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem
- Kada se smjesa malo ohladi dodajte joj ugrijanu želatinu
Priprema mascarpone kreme
- Mikserom izradite slatko vrhnje
- Posebno izmiksajte mascarpone i šećer te smjesi dodajte izrađeni šlag
- Kremu podijelite na dva dijela i u jedan dodajte smjesu od čokolade, a u drugi od malina
- Ohlađeni biskvit premažite prvo kremom od čokolade te ostavite da se malo stisne, a zatim s kremom od malina
- Tortu dobro ohladite i ukrasite sa svježim voćem
Ako ste istinski ljubitelj malina onda svakako preporučujem da probate i moju osvježavajuću tortu s malinama i jogurtom. Servus i u slast!

Zovem se Lidija Osmak i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka! Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i odškrinula vrata čarobnog svijeta slastica. Međutim, prva snimljena fotografija, prvi recept koji sam upravo ja napisala te neponovljiv osjećaj zadovoljstva su razlozi zašto sam još uvijek tu. Sve ovo za mene je predivna avantura puna divnih iskustava koja mi je užitak dijeliti s vama!