• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Torta od jagoda
torta od jagoda

Torta od jagoda

Objavljeno: 26.11.2013. Autor: Dubravka Kalafatić

Postoji li osoba koja bi mogla odoljeti ovako ukusnoj torti od jagoda? Mi je ne znamo jer ovo ukusno voće oduševljava jednako i mlade i stare. Ovaj atraktivan recept jednostavan je za pripremu i zahtjeva vrlo malo vremena a užitak je zagarantiran. Predlažemo da se ranije izvučete iz kreveta pa iznenadite vaše ukućane ovim neodoljivim desertom.

torta od jagoda

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom te dodajte naribanu koricu limuna i rastopljeni maslac. Postepeno dodajte brašno i miksajte dok smjesa ne postane glatka i jednolična. Na kraju dodajte prethodno pripremljen snijeg od bjelanjaka. Lagano sve izmiješajte kuhačom te sipajte u nauljeni i pobrašnjeni kalup za pečenje i pecite na 180oC oko 30 minuta. Za to vrijeme napravite kremu.

Polovicu jagoda propasirajte i stavite u dvije trećine izmiksanog slatkog vrhnja. Drugu polovicu jagoda očistite od peteljki, ocijedite i poprskajte rumom ili konjakom. Pečeni biskvit razrežite na dva dijela i namažite kremom donju polovicu. Zatim je preklopite gornjom polovicom i preostalom kremom premažite tortu. Ukrasite je preostalim šlagom i jagodama.

Sastojci:

Biskvit

  • 6 jaja
  • 160g šećera
  • 200g brašna
  • 50g maslaca
  • limunova korica

Krema

  • 1/4 kg jagoda
  • 100g šećera
  • 30g slatkog vrhnja

Autor: D.K. Foto: Photocrea/Shutterstock

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

čokoladni mousse

Čokoladni mousse

Čokolada! Oh, kako li je samo volimo. Ima li bolje namirnice za konzumirati kada trebate mali energetski poticaj ili kada vaši okusni pupoljci jednostavno traže nešto zanimljivo kako bi se malo rasplesali? Čokoladni …

Istarske fritule

Osim dalmatinskih fritula koje nam mame uzdahe svaki put kad ih probamo, tu su i čuvene istarske fritule koje poput dalamtinskih predstavljaju pravo slatko otkriće svaki put kad ih probamo. Fritule su danas poznate kao …

klasični biskvit

Recept za klasični biskvit s kojim ne možete pogriješiti

Pečenje kolača ili torte ponekad zna biti prava znanost, a jedan od prvih koraka tog procesa je izrada biskvita. Biskvit je osnova svakog kolača ili torte i on mora biti kompaktan, sočan i mekan. Kako bi se to postiglo, …

Prethodna objava: «kakao torta Kakao torta
Sljedeća objava: Super brzi kolač barbara kolac»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.