Postoji li osoba koja bi mogla odoljeti ovako ukusnoj torti od jagoda? Mi je ne znamo jer ovo ukusno voće oduševljava jednako i mlade i stare. Ovaj atraktivan recept jednostavan je za pripremu i zahtjeva vrlo malo vremena a užitak je zagarantiran. Predlažemo da se ranije izvučete iz kreveta pa iznenadite vaše ukućane ovim neodoljivim desertom.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom te dodajte naribanu koricu limuna i rastopljeni maslac. Postepeno dodajte brašno i miksajte dok smjesa ne postane glatka i jednolična. Na kraju dodajte prethodno pripremljen snijeg od bjelanjaka. Lagano sve izmiješajte kuhačom te sipajte u nauljeni i pobrašnjeni kalup za pečenje i pecite na 180oC oko 30 minuta. Za to vrijeme napravite kremu.
Polovicu jagoda propasirajte i stavite u dvije trećine izmiksanog slatkog vrhnja. Drugu polovicu jagoda očistite od peteljki, ocijedite i poprskajte rumom ili konjakom. Pečeni biskvit razrežite na dva dijela i namažite kremom donju polovicu. Zatim je preklopite gornjom polovicom i preostalom kremom premažite tortu. Ukrasite je preostalim šlagom i jagodama.
Sastojci:
Biskvit
- 6 jaja
- 160g šećera
- 200g brašna
- 50g maslaca
- limunova korica
Krema
- 1/4 kg jagoda
- 100g šećera
- 30g slatkog vrhnja
Autor: D.K. Foto: Photocrea/Shutterstock