• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Torta od jabuka
Torta od jabuka, Foto: margouillat photo/Shutterstock

Torta od jabuka

Objavljeno: 02.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Jabuka je kao voćka izuzetno zdrava i prije svega korisna za naš organizam. Iako ne liječi niti jednu bolest, opće je poznato kako doprinosi boljoj zaštiti našeg organizma, odnosno doprinosi boljem imunitetu. Smatra se kako bi trebali jesti barem dvije jabuke na dan.

Torta od jabuka, Foto: margouillat photo/Shutterstock

Danas razlikujemo više sorti jabuki, za koje smatramo da je svejedno kada mislimo raditi neki kolač, ili čak tortu. Stvar sorte bitna je kada znamo dali želimo slađu ili malo kiseliju. Naime svaka od tih jabuka poznata je po nečemu. Dakle ako se odlučite spremati kolače tada trebate znati kakav kolač želite i prema tome odabrati jabuke.

Osim za zdravlje jako su zahvalne kada ih koristimo kao namirnicu u kuhinji. Vjerojatno je velik dio nas tijekom svog odrastanja imao priliku probati čuvenu tortu od jabuka. Kada malo bolje razmislimo radi se zasigurno o idealnoj kombinaciji slatkog i biskvita. Jabuke daju potrebnu slatkoću, ali ne previše tako da dobijemo idealan omjer svih sastojaka.

Danas ćete naići na velik broj recepata vezanih uz ovaj desert s možda manjom promjenom, a koja se može odnositi na razne dodatke kao što je cimet, orasi. Znači do vas je što ćete staviti u svoju tortu kojom ćete zasigurno oduševiti svoje goste i isto tako ukućane.

Torta od jabuke:

  • 4 jabuke
  • malo ruma
  • 8 dag šećera

Biskvit

  • 3 žumanjka
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 3 bjelanjka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna

Uzmete veću posudu za pečenje gdje stavite 1 dl ulja, pospete šećer koji morate popržiti do boje svijetle karamele. Nakon toga posložite oguljene jabuke i stavite peći na 220 stupnjeva, otprilike 15 minuta.

Tada ih izvadite iz pećnice te prelijete biskvitom, a koji smo dobili od sastojaka potrebnih za biskvit. Stavite ponovno u pećnicu nakon čega je tortu potrebno peći na 185 stupnjeva. Na kraju tortu ukrasite slatkim vrhnjem.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

čokoladni kolači

Čokoladni kolači

Čokoladu je prvo potrebno izlomiti na relativno male komadiće koji će se moći lakše otopiti. Zatim ulijte u zdjelicu i 4 žlice vode i sve mješajte neprestano na laganoj vatri. Trebala bi biti tekuća i lijepe teksture, …

torta od naranci

Torta od naranči

Nećete pogriješiti ako iskombinirate voće i desert. Slatko obogaćeno voćem je pravi dobitak, pa tako pokušajte s pripremom torte od naranči. Ova ukusna slatka torta klasik je na proslavama rođendana, godišnjica, blagdana …

Palačinke s orasima

Brze i ukusne palačinke s orasima

Postoji li netko tko ne voli palačinke? Sumnjamo! Najukusnije su one koje nas vraćaju u djetinjstvo i obuzimaju nas lijepim osjećajima topline i sreće. A jedne od takvih su vječno popularne palačinke s orasima. Mekane, …

Prethodna objava: « Palačinke s mesom
Sljedeća objava: Topla čokolada topla čokolada»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.