• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Torta od jabuka
Torta od jabuka, Foto: margouillat photo/Shutterstock

Torta od jabuka

Objavljeno: 02.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Jabuka je kao voćka izuzetno zdrava i prije svega korisna za naš organizam. Iako ne liječi niti jednu bolest, opće je poznato kako doprinosi boljoj zaštiti našeg organizma, odnosno doprinosi boljem imunitetu. Smatra se kako bi trebali jesti barem dvije jabuke na dan.

Torta od jabuka, Foto: margouillat photo/Shutterstock

Danas razlikujemo više sorti jabuki, za koje smatramo da je svejedno kada mislimo raditi neki kolač, ili čak tortu. Stvar sorte bitna je kada znamo dali želimo slađu ili malo kiseliju. Naime svaka od tih jabuka poznata je po nečemu. Dakle ako se odlučite spremati kolače tada trebate znati kakav kolač želite i prema tome odabrati jabuke.

Osim za zdravlje jako su zahvalne kada ih koristimo kao namirnicu u kuhinji. Vjerojatno je velik dio nas tijekom svog odrastanja imao priliku probati čuvenu tortu od jabuka. Kada malo bolje razmislimo radi se zasigurno o idealnoj kombinaciji slatkog i biskvita. Jabuke daju potrebnu slatkoću, ali ne previše tako da dobijemo idealan omjer svih sastojaka.

Danas ćete naići na velik broj recepata vezanih uz ovaj desert s možda manjom promjenom, a koja se može odnositi na razne dodatke kao što je cimet, orasi. Znači do vas je što ćete staviti u svoju tortu kojom ćete zasigurno oduševiti svoje goste i isto tako ukućane.

Torta od jabuke:

  • 4 jabuke
  • malo ruma
  • 8 dag šećera

Biskvit

  • 3 žumanjka
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 3 bjelanjka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna

Uzmete veću posudu za pečenje gdje stavite 1 dl ulja, pospete šećer koji morate popržiti do boje svijetle karamele. Nakon toga posložite oguljene jabuke i stavite peći na 220 stupnjeva, otprilike 15 minuta.

Tada ih izvadite iz pećnice te prelijete biskvitom, a koji smo dobili od sastojaka potrebnih za biskvit. Stavite ponovno u pećnicu nakon čega je tortu potrebno peći na 185 stupnjeva. Na kraju tortu ukrasite slatkim vrhnjem.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Rolat s borovnicama i kremom od vanilije

Pozdrav svim čitateljima! Danas imam za vas ovu mirisnu i slasnu ljepoticu koju jednostavno morate isprobati! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna Priprema: …

zdrava krostata

Zdrava čokoladna krostata s kikirikijem

Meni nema boljeg deserta od talijanske krostate. Bila ona voćna ili čokoladna, ja ju obožavam, jer Talijani jako dobro znaju što je dobar desert. Savršeni spoj prhkog tijesta i čokoladne kreme je nešto što mogu jesti i …

sacher torta

Sacher torta

Sacher torta među najpoznatijim je tortama na svijetu i zaštićeni je suvenir austrijske prijestolnice. Ukusna i neodoljiva za sve čokoljupce, prava je kraljica među tortama. Vrijeme je da osjetite duh Beča i počastite …

Prethodna objava: « Palačinke s mesom
Sljedeća objava: Topla čokolada topla čokolada»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.