Jabuka je kao voćka izuzetno zdrava i prije svega korisna za naš organizam. Iako ne liječi niti jednu bolest, opće je poznato kako doprinosi boljoj zaštiti našeg organizma, odnosno doprinosi boljem imunitetu. Smatra se kako bi trebali jesti barem dvije jabuke na dan.
Danas razlikujemo više sorti jabuki, za koje smatramo da je svejedno kada mislimo raditi neki kolač, ili čak tortu. Stvar sorte bitna je kada znamo dali želimo slađu ili malo kiseliju. Naime svaka od tih jabuka poznata je po nečemu. Dakle ako se odlučite spremati kolače tada trebate znati kakav kolač želite i prema tome odabrati jabuke.
Osim za zdravlje jako su zahvalne kada ih koristimo kao namirnicu u kuhinji. Vjerojatno je velik dio nas tijekom svog odrastanja imao priliku probati čuvenu tortu od jabuka. Kada malo bolje razmislimo radi se zasigurno o idealnoj kombinaciji slatkog i biskvita. Jabuke daju potrebnu slatkoću, ali ne previše tako da dobijemo idealan omjer svih sastojaka.
Danas ćete naići na velik broj recepata vezanih uz ovaj desert s možda manjom promjenom, a koja se može odnositi na razne dodatke kao što je cimet, orasi. Znači do vas je što ćete staviti u svoju tortu kojom ćete zasigurno oduševiti svoje goste i isto tako ukućane.
Torta od jabuke:
- 4 jabuke
- malo ruma
- 8 dag šećera
Biskvit
- 3 žumanjka
- 1 dl slatkog vrhnja
- 3 bjelanjka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
Uzmete veću posudu za pečenje gdje stavite 1 dl ulja, pospete šećer koji morate popržiti do boje svijetle karamele. Nakon toga posložite oguljene jabuke i stavite peći na 220 stupnjeva, otprilike 15 minuta.
Tada ih izvadite iz pećnice te prelijete biskvitom, a koji smo dobili od sastojaka potrebnih za biskvit. Stavite ponovno u pećnicu nakon čega je tortu potrebno peći na 185 stupnjeva. Na kraju tortu ukrasite slatkim vrhnjem.