Ako ste osoba od sira, ovo je savršeno za vas. Jedna od tradicionalnih grčkih pita, koja oduševljava. Doručak, večera, prilog uz ručak, za posao, piknik, druženje… Što god da ste naumili, ovaj recept će vam olakšati život.
Tempelopita
Sastojci:
- 200 g feta sira
- 200g grčkog jogurta
- 200g tvrdog ili polutvrdog sira
- 2 jaja
- 170g otopljenog maslaca
- 125ml mlijeka
- 140g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- Prstohvat papra
Priprema:
- Ujednu posudu prosijte brašno, prašak za pecivo i papar.
- Maslac otopite, pa dodajte mlijeku i jogurtu kako bi se rashladio pa umiješajte i razmućena jaja.
- Tekuću smjesu lagano sipajte brašnu i miješajte kako bi dobili glatku smjesu bez grudica.
- Lagano umiješajte naribani sir (ja sam koristila gaudu) a zatim prstima nakidajte fetu. Feta ne bi trebala biti presitna, puno je finije kad su malo krupniji komadi.
- Tepsiju 20 x 30 namastite pa ravnomjerno rasporedite smjesu.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 40ak minuta, odnosno dok se ne zapeče do smećkaste boje.
To je to! Savršeno ukusna i lijena pita za lijene kuhare 😉 Dobar tek!
Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.