• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Tempelopita – ukusna i jednostavna grčka pita koja oduševljava
Tempelopita

Tempelopita – ukusna i jednostavna grčka pita koja oduševljava

Objavljeno: 25.03.2019. Autor: Irena Gavran

Ako ste osoba od sira, ovo je savršeno za vas. Jedna od tradicionalnih grčkih pita, koja oduševljava. Doručak, večera, prilog uz ručak, za posao, piknik, druženje… Što god da ste naumili, ovaj recept će vam olakšati život.

Tempelopita

lijena pita sa sirom

Sastojci:

  • 200 g feta sira
  • 200g grčkog jogurta
  • 200g tvrdog ili polutvrdog sira
  • 2 jaja
  • 170g otopljenog maslaca
  • 125ml mlijeka
  • 140g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • Prstohvat papra

Priprema:

  1. Ujednu posudu prosijte brašno, prašak za pecivo i papar.
  2. Maslac otopite, pa dodajte mlijeku i jogurtu kako bi se rashladio pa umiješajte i razmućena jaja.
  3. Tekuću smjesu lagano sipajte brašnu i miješajte kako bi dobili glatku smjesu bez grudica.
  4. Lagano umiješajte naribani sir (ja sam koristila gaudu) a zatim prstima nakidajte fetu. Feta ne bi trebala biti presitna, puno je finije kad su malo krupniji komadi.
  5. Tepsiju 20 x 30 namastite pa ravnomjerno rasporedite smjesu.
  6. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 40ak minuta, odnosno dok se ne zapeče do smećkaste boje.

grčka pita sa sirom

To je to! Savršeno ukusna i lijena pita za lijene kuhare 😉 Dobar tek!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i boja, u ovom ukusnom kolaču možemo uživati i u druge dane. Možemo slobodno reći da se radi o poprilično zahvalnoj slastici …

Prethodna objava: «muffini sa zobenim pahuljicama Ukusni i zdravi muffini sa zobenim pahuljicama
Sljedeća objava: Čokoladni muffini s čokoladnim preljevom cokoladni muffini»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.