Vlasac je ukusan začin koji okusom i mirisom podsjeća na luk pa je dobrodošla zamjena ako se zasitite običnog luka ili poriluka. Često samoniklo raste u prirodi, a uzgaja se po cijeloj …
Metvica
Metvica se kao začin i prirodni lijek koristila već prije 10.000 godina, a uz svaku biljku s toliko dugom tradicijom veže se i poneki mit. U grčkoj se mitologiji spominje kako je metvica …
Origano
Origano je nezaobilazan začin u talijanskoj kuhinji, a i kod nas se obavezno koristi pri izradi pizze. Riječ je o grmolikoj zeljastoj trajnici iz porodice usnjača, kojoj pripadaju i ružmarin …
Kako upotrijebiti začine kod kuhanja
Kuhanje je poput umjetnosti. Uz primjenu najboljih savjeta, dovoljne količine iskustva i vrhunskih namirnica, ispred vas je potencijalno umjetničko djelo koje će najviše razveseliti vaše …
Griz knedle
Koliko puta ste se osjećali tako sretno i zadovoljno nakon što ste u lijeno nedjeljno popodne pojeli izdašan tanjur bogate domaće juhe sa griz knedlama. Lijepe knedle, savršeno oble. Baš …
Punjena mesna štruca
Mesna štruca ukusno je jelo načinjeno od mljevenog mesa koje će vaši ukućani voljeti. Punite li je ovo jelo dobiva još jednu posebnu dimenziju i služi kao odlično glavno jelo kojeg se nećete …
Tikvice iz pečnice
Tikvice su uvriježeni dio ljetne prehrane na našem području i iako ih možemo naći u mnogim bojama i oblicima obično koristimo one sa tamno zelenom korom i bijelim mesom sa mekim košticama. …
Brancin sa začinskim biljem
Ovo ukusno i lagano glavno jelo priprema se brzo i lako. Bit će gotovo za manje od sat vremena. Za šest osoba biti će vam potrebno 900 g lijepih fileta brancina. Zatim oljuštite češnjak i …