• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Ljekovito bilje
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Voće i povrće
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Ljekovito bilje
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Voće i povrće
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search

začin

Home / začin

Origano

origano

Origano je danas kod nas vrlo poznat i rasprostranjen začin koji uglavnom koristimo kao nezamjenjivi dodatak za pizzu. Tako je zapravo i prešao u američku kuhinji. Vojnici koji su se vratili …

Mažuran, začin za brojna jela

Mažuran (lat. Origanum maiorana) može biti jednogodišnja ili višegodišnja biljka koja spada u porodicu usnača. Drevni su narodi poznavali ovaj začin, kojeg su koristili uglavnom u vjerskim …

Korijander, osnovni sastojak začinskih mješavina

Pod pojmom koriander (lat. Coriandrum sativum), podrazumijevamo sjeme jednogodišnje biljke Coriandrum sativum, koje izgleda kao sičušna kuglica smeđe do crveno-žute boje, izbrazdane …

Balkanska kuhinja, bogatstvo okusa

Koliko smo puta dosada imali priliku susresti sa pojmom balkanska kuhinja? Vjerojatno više puta u životu, jer kad malo bolje razmislimo jeli smo je više puta, a pod tim mislimo našu izvornu …

Cimet

Cimet (lat. Cinnamomum) označava veliku skupinu biljaka, dok se samo nekolicina vrsta koristi kao začin. Zemlje koje su poznate po uzgoju cimeta su Kina, Indija, Šri Lanka te neke zemlje …

Čili

Čili je vrsta tropske paprike koja potječe iz Srednje Amerike, a nakon što se proširio po cijelo svijetu, najviše ga konzumiraju zemlje Azije. U Meksiku je ovaj začin izuzetno cijenjen tako …

Primary Sidebar

Novije

Intervju s food blogericom Sandrom Majerić

Danas vam donosimo priču Sandre Majerić, food blogerice koja stoji iza Instagram profila …

Topli kolač od limuna

Tražite li desert koji je lagan, a ne jako sladak ovaj kolač je savršen izbor za …

staklenke meda

Med od maslačka

Ako želite pripremiti vitaminsku bombu i ljekoviti pripravak koji diže imunitet, ne možete …

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.