Origano je danas kod nas vrlo poznat i rasprostranjen začin koji uglavnom koristimo kao nezamjenjivi dodatak za pizzu. Tako je zapravo i prešao u američku kuhinji. Vojnici koji su se vratili …
Mažuran, začin za brojna jela
Mažuran (lat. Origanum maiorana) može biti jednogodišnja ili višegodišnja biljka koja spada u porodicu usnača. Drevni su narodi poznavali ovaj začin, kojeg su koristili uglavnom u vjerskim …
Korijander, osnovni sastojak začinskih mješavina
Pod pojmom koriander (lat. Coriandrum sativum), podrazumijevamo sjeme jednogodišnje biljke Coriandrum sativum, koje izgleda kao sičušna kuglica smeđe do crveno-žute boje, izbrazdane …
Balkanska kuhinja, bogatstvo okusa
Koliko smo puta dosada imali priliku susresti sa pojmom balkanska kuhinja? Vjerojatno više puta u životu, jer kad malo bolje razmislimo jeli smo je više puta, a pod tim mislimo našu izvornu …
Cimet
Cimet (lat. Cinnamomum) označava veliku skupinu biljaka, dok se samo nekolicina vrsta koristi kao začin. Zemlje koje su poznate po uzgoju cimeta su Kina, Indija, Šri Lanka te neke zemlje …
Čili
Čili je vrsta tropske paprike koja potječe iz Srednje Amerike, a nakon što se proširio po cijelo svijetu, najviše ga konzumiraju zemlje Azije. U Meksiku je ovaj začin izuzetno cijenjen tako …