Ružmarin (Rosmarinus officinalis) je grmolika zimzelena biljka koja je vrlo raširena na našem priobalju i otocima. Latinski naziv ove začinske biljke dolazi od riječi ros i marinus, što u …
Francuski krumpir
Musaka je jelo koje često susrećemo u našim kuhinjama, brzo je gotovo, ukusno je i načinjeno sa malo sastojaka. Francuski krumpir može mu stati uz bok jer se na neki način radi o …
Krumpir s vrhnjem i sirom
Krumpir je namirnica koja je stigla u naše krajeve sigurno zakopana u potpalubljima španjolskih brodova na povratku iz Perua. Bio je poznat kao jestivi gomolj već u 2. stoljeću i danas je …
Krumpir
Krumpir (lat. Solanum tuberosum) je jednogodišnja biljka potječe sa područja južnoameričkih Anda, a ubrajamo ga u skupinu gomoljastog povrća. Krumpirima smatramo podzemne gomolje kojih može …
Pekarski krumpir
Krumpir je danas postao neizostavna namirnica kada planirano ručak za svoje najmilije, a kako i nebi kad se radi o prilogu kojeg možemo kombinirati uz velik broj jela. Krumpir je inače …