Tradicionalno jelo Hercegovine je japrak. To je nadjev zavijen u listove posebne vrste kupusa, raštike (lat. Brassica oleracea). Za japarak je potrebno koristiti raštiku iz mediteranskih …
Dalmatinska pašticada, vrhunac dalmatinske kuhinje
Pašticada je poznata kao tradicionalno dalmatinsko jelo od goveđeg buta koje se danas sprema na više načina. Pašticada se smatra vrhuncem dalmatinske kuhinje, gdje se u originalnu pašticadu …
Šunka u tijestu
Šunka je poznata kao mesna prerađevina, odnosno polutrajni proizvod. Poznato je kako može biti sušena zajedno sa kožom ili bez nje. Danas postoji nekoliko stotina različitih vrsta šunki, s …
Mesna rolada
Ako nas je nešto zaista veselilo kad smo trebali ići na ručak, tada je to zasigurno bila mesna rolada koja je sadržavala sve nama omiljene sastojke koje smo voljeli jesti. Pritom mislimo na …
Teleća jetra
Teletina se više puta pokazala kao zahvalno meso. Ne samo da ju možete okrenuti na naglo, skuhati za gulaš, ili napraviti bolognese, možete ju pripremiti na velik broj drugih načina. Naime …
Šunka u kruhu
Polako se opet bliže dani Uskrsa, blagdana kada se opet svi okupljamo za stolom i uživamo u vrhunski pripremljenim namirnicama. Naravno da se za Uskrs velik dio toga vrti oko rotkvica, …
Punjeni lungić
Kada krenemo razmišljati o specijalitetima, prvo pomislimo na razne vrste mesa, jer ipak veći dio populacije jede raznovrsno, ali meso svakako najviše. Među fine odreske spada i sam …