Teletinu se više puta moglo okarakterizirati kao vrhunsko meso koje nije jeftino, ali zato zadovoljava svaku našu potrebu koju tijelo može osjećati kada je hrana u pitanju. Naime, kada …
2 recepta za savršenu pripremu bifteka
Biftek odnosno juneći file, smatra se najfinijim i najmekšim komadom junećeg mesa koje, u kombinaciji sa brojnim drugim sastojcima, čini zaista nevjerojatnu kombinaciju okusa, koja izaziva …
Kotlovina
Polako se bliže sve topliji dani kada će velik broj nas pohrliti prema nekom od izletišta kako bi se mogli opustiti uz fini roštilj i neko pićence. Neki će umjesto toga ostati kod kuće i …
Savršeno sočan biftek na žaru
Biftek je jedan od najcjenjenijih i najkvalitetnijih komada crvenog goveđeg mesa. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a najpopularniji je zasigurno carpaccio. Radi se o potpuno sirovom …
Teletina pod pekom
Pečenje koja podrazumijeva staru glinenu posudu, znači priprema hrane skoro bez masnoće koja je pritom ukusna i sočna. Radi se o jednom od najstarijih načina spremanja hrane na ovim …
Recept za savršeno pečeni odojak
Pečeni odojak tradicionalno je novogodišnje jelo. Iako se danas u restoranima sprema na velik broj načina, ostaje činjenica kako se radi o jednom od onih specijaliteta za koje ne trebate …
2 načina za pripremu svinjskog lungića
Vjerojatno ste više puta jeli lungić, a da toga niste ni bili svjesni. Jedino što ste znali da se radi o zaista finom komadu mesa, koji predstavlja onu pravu punoću i bogatstvo okusa. Lungić …
Najbolji recept za savršenu punjenu puricu
Punjena purica "točka je na i" svake savršene svečanosti, a najčešće se priprema za Božić. Od davnina, purica je sinonim za Božić i topla obiteljska okupljanja pa je upravo zbog toga i …
Teleći kotlet sa šampinjonima
Teletina je vrhunsko meso koje se više puta pokazala kao vrlo zahvalno. Možete ga spremiti na naglo, skuhati gulaš, napraviti bolognese, ispeći u pećnici, pripremiti se može doista na velik …
Anis
Anis (lat. Pimpinella anisum) je jednogodišnja biljka iz porodice štitarki. Smatra se kako je anis jedna od najstarijih poznatih začinskih biljaka. Osim kao začin anis se koristio i kao …