Ljupčac (lat. Levisticum officinale) je višegodišnja začinska i ljekovita biljka koja spada u porodicu štitarki. Smatra se da je porijeklom iz zapadne Azije, a zahvaljujući benediktincima, u …
Mažuran
Mažuran je poznati začin, a u kulinarstvu se može koristiti na više načina - svjež, suh i usitnjen ili u kombinaciji s drugim začinima. U srednjem vijeku se zbog intenzivnog mirisa koristio …
Ćufte – mesne okruglice u umaku od rajčice
Ako ste nebrojeno puta do sada pokušavali pripremiti ukusne ćufte u umaku od rajčice i to vam nije pošlo za rukom, na pravom ste mjestu. Od danas, vi i vaša obitelj ćete biti oduševljeni …
Hrenovke u tijestu
Ponekad za fina jela ne treba puno iskustva i vremena. Takve su i čuvene hrenovke u tijestu. One su idealne kako za doručak tako i u zakusci uz pivo. Želite li pripremiti ovaj jednostavan i …