Ako pitate mamu ili baku koja juha liječi sve sezonske bolesti dobit ćete odgovor koji ste sigurno već i sami znali - domaća bistra pileća juha. Popularno zvana "židovskim penicilinom" jer …
Pečeno pile
Pečeno pile dio je naših obiteljskih ručkova već duže vrijeme. A kako i nebi bio budući da se radi o tipu mesa kojim je lako baratati, odnosno s kojim možete napraviti puno toga. Najbolje od …
Kineska piletina u umaku od limuna
Pileća prsa su najzahvalniji dio piletine jer se radi o mesu koje možete jesti na toliko različitih načina. Pohano, pečeno, kuhano ili pirjano... S povrćem i tjesteninom, rižom, u umaku od …
Istarski žgvacet
Istarski žgvacet je tradicionalno hrvatsko jelo koje se ne priprema samo u Istri, već i u svim drugim dijelovima Hrvatske. Za njegovu pripremu nećete morati izdvojiti puno vremena. Najveći …
Zapečene tortilje s piletinom
Zapečene tortilje s piletinom jelo je koje će obožavati svi vaši ukućani. Obožavat ćete ga i vi, jer ne samo da je ukusno i zanimljivo, nego ga je i vrlo jednostavno prirpremiti. Idealno je …
Pohana piletina s rižom
Pohanje je jedan način spremanja ne samo mesa nego i povrća na koje se mnogi odlučuju jer nije komplicirano, a od sastojaka su vam jedino potrebne krušne mrvice, jaja, brašno i namirnica …
Piletina sa šampinjonima
Ne postoji bolje nego kada možete iskombinirati ukusna pileća prsa pomiješana s gustim i kremastim umakom od šampinjona. Piletina sa šampinjonima je jelo kojem će se svi veseliti i nije …
Pileća prsa sa špinatom
Pileća prsa su zahvalan dio piletine jer se mogu spremiti na velik broj načina. Osim pečenja na tavi i kuhanja, kao najzdravijeg načina konzumiranja pilećih prsa, možete ih spremiti i u …
Piletina kao glavno jelo ili temeljac za juhu
Domaća je kokoš (lat. Gallus gallus) rasprostranjena po cijelom svijetu a smatra se kako je stigla iz zemalja jugoistočne Azije, Malezije i Indonezije. Ubrzo nakon širenja može se pronaći u …
Piletina
Piletina kao vrsta jela, odnosno mesa postala je jako popularna i to zbog više razloga. Naime jedan od njih je zasigurno jednostavan i brz način spremanja većine jela, a drugi zasigurno …